De Castellane Commodore Cuvee - 0,75l

  • € 26,50(€ 159,00 per doos)
Uitgebreide informatie over deze wijn
bot-1 0,75 ltr.
bot-1 Mousserend
bot-1
bot-1
  • LandFrankrijk
  • StreekChampagne

Uitgebreide informatie

De Castellane Commodore Cuvee - 0,75l

De kleur van Champagne de Castellane Brut Rosé is sprankelend zalmroze en de champagne heeft een fruitige en florale geur met delicate aroma’s van bessen en aardbeien.Deze champagne is samengesteld uit 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier en 30% Chardonnay en is verder geblend met 13-17% kwaliteitswijn uit Aÿ, Bouzy of Cumières voor de roze kleur.

De smaak is complex, rond en fris, gecombineert met overheerlijke aroma’s van gestoofde en wilde aardbeien. Een zeer charmante en romantische champagne.
De druiven worden op traditionele wijze geperst. De most wordt per soort gescheiden. Na een eerste gisting die een stille wijn geeft, wordt de most op houten vaten gebracht waarna men hem enkele maanden laat rusten. De Castellane maakt, als een van de laatste champagnehuizen gebruik van grote aantallen houten fusten. Door het lageren op fusten ontstaat een bijzondere smaak en krijgt de wijn een langere levensduur.In het voorjaar wordt de cuvée gemaakt. Het samenvoegen van verschillende wijnen, is een ware kunst. Ieder Huis heeft zijn eigen regels en zijn eigen geheim. Uit een verfijnde vermenging van wijnen van verschillende wijngaarden en druivensoorten ontstaat de cuvée die kenmerkend is voor de stijl van de Castellane. Het verschil met de Castellane Brut is dat bij de rosé de Pinot Noir een korte tijd met de schillen heeft geweekt voor de kleur of de kleur wordt er naderhand aan toegevoegd.
De Champagne de Castellane Brut Rosé is maximaal 3 jaar te bewaren op een rustige stabiele plaats.

DE LEKKERSTE WIJNEN DIRECT IN UW MAILBOX?
Abbonneren op onze flessenpost