Clos de l'Oratoire 2010 - 0,75l

  • € 44,25(€ 265,50 per doos)
Uitgebreide informatie over deze wijn
bot-1 0,75 ltr.
bot-1 Rood
bot-1
bot-1
  • LandFrankrijk
  • StreekBordeaux - Saint-Emilion

Uitgebreide informatie

Clos de l'Oratoire 2010 - 0,75l

Intens purperrood , aroma's van zwartfruit en zoethout. dicht en geconcentreerde delicate fruittonen compacte zuivere smaak. 92-94 parker punten.

Het domein van L’Oratoire dateert van halverwege de negentiende eeuw. Het maakte ooit deel uit van het grotere Peyraud landgoed maar de wijnhandelsfamilie Beylot besloot vlak voor de 1955-classificatie van Saint-Emilion de betere wijngaarden af te splitsen en daar een nieuw château bij te bouwen. Uiteindelijk verwierf het kleinere Clos de L’Oratoire na de reclassificering van ’69 de Grand Crustatus terwijl het grootste deel van het bezit een ‘gewone’ rode Château Peyrau bleef opbrengen.

Met de komst van Graaf Joseph-Hubert von Neipperg begon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het landgoed. Afkomstig uit Württemberg zag deze wijnbouwer uit een adellijke Frankische familie al begin jaren zeventig de potentie van enkele grote châteaux in de streek. Hij was in 1971 al eigenaar geworden van Château Canon la Gaffelière. Niet lang daarna volgde Clos de L’O ratoire.

Tegenwoordig bestierd Josephs zoon Stephan het meer dan tien hectare tellende landgoed. Wat verder gelegen van het kalkplateau waarop het dorp Saint-Emilion zich bevindt, liggen de klei- en zandrijke wijngaarden waarop de gemiddeld dertig jaar oude stokken voor hoofdzakelijk merlot en kleine beetjes cabernet groeien. Er wordt natuurvriendelijk gewerkt.

DE LEKKERSTE WIJNEN DIRECT IN UW MAILBOX?
Abbonneren op onze flessenpost