Louis Jadot Beaune Blanc 2014 - 0,75l

  • € 31,50(€ 189,00 per doos)
Uitgebreide informatie over deze wijn
bot-1 0,75 ltr.
bot-1 Wit
bot-1
bot-1
  • LandFrankrijk
  • StreekBourgogne - Cõtes de Beaune

Uitgebreide informatie

Louis Jadot Beaune Blanc 2014 - 0,75l

De wijngaarden rond de stad Beaune behoren tot de uitgestrekste van de regio. Gelegen tussen Savigny in het noorden en Pommard in het zuiden herbergt het geen Grands Crus; wel 36 Premiers Crus naast de ‘gewone’ appellation Villages Contrôlée.

De meeste wijnen uit Beaune zijn rood. Louis Jadot maakt een uitzondering voor de witte Beaune Bressandes en Beaune Grèves le Clos. En dus voor de algemene Beaune Blanc. De chardonnay voor deze bijzondere Bourgognes komt van kleigrond. Ze worden direct na de oogst in roestvrijstaal vergist en deels, gedurende achttien maanden in eikenhouten vaten met rust gelaten. Daarna volgt assemblage en is een elegante en unieke witte Beaune ontstaan met verrukkelijke aroma’s van witfruit, een fris botertje en een mooie concentratie.

Hoewel het een stevige wijn is, maakt deze Beaune Blanc al in zijn jeugd een aangenaam toegankelijke indruk. Echter, bewaard onder de juiste omstandigheden behoort vijf tot tien jaar wachten met uitschenken tot de mogelijkheid. Liefst bij een verfijnd klassiek gerecht of halfzachte kazen.

DE LEKKERSTE WIJNEN DIRECT IN UW MAILBOX?
Abbonneren op onze flessenpost