VERFIJN UW SELECTIE
Torres Wijn Spanje

Torres wijnen bij Valkwijn kopen

De geschiedenis van de Famillie Torres gaat al een poosje terug, tot wel in 1870 toen de eerste wijngaard werd aangeplant Miquel Torres in de buurt van Barcelona, Pénedes. De prachtige ligging van het wijnhuis ligt aan de grond van het succes, een perfecte combinatie van hoogte, grond en het microklimaat waren doorslaggevend voor Torres. Inmiddels is het Torres wijnbedrijf gigantisch uitgebreid met meer dan 1900 hectare aan eigen wijngaarden. Waarvan de familie koploper is in DO gekwalificeerde wijngaarden in Penedès, een keurmerk wat uitsluitend aan gerenommeerde Spaanse en sinds de jaren 70 ook Californische en Chileense wijnhuizen wordt uitgereikt. Torres-produceert en verwerkt veel verschillende druivenrassen zoals Tempranillo, Garnacha, Cabertnet Sauvignon, Pinot Noir en Chardonnay. Variërend in prijsklasse heeft Torres voor ieder wat wils, complexe wijnen tot heerlijke instappers. Torres wijn kopen doet u uiteraard bij Valkwijn, een groot assortiment.

Artikel 1 t/m 16 van 16

Torres zorgt voor het milieu

Miquel Torres wijn staat er om bekend met zorg voor het milieu te wijn te produceren. Het is daarom ook niet gek dat ze extreme doestellingen stellen voor de productie van hun Spaanse wijnen. Zoals het reduceren van het glasverbruik, in de Verenigde Staten is alle wijn organisch waar dit in Chili al 15% en in Spanje zelfs al 30% van de wijnen

Wijnhuis Torres is benoemd tot het eerste wijnbedrijf dat milieu vriendelijk produceert. En zelfs verkozen als “Groen wijn bedrijf van het jaar” Wijn van Torres wilt de effecten nog verder terugbrengen. In 2020 terugbrengen met een derde. Want, zoals Torres wijn zelf zegt: “Hoe beter we voor onze aarde zorgen, hoe beter de wijn zal smaken!”