De Bewogen Geschiedenis van een Nederlandse Horecafamilie

Niet op voorraad
Artikel 514731

Het verhaal van de familie van der Valk, prachtig vastgelegd in een mooi boek. Een boek wat in elke collectie van een Valk-fan thuishoort!

Waarom toch een boek? Iedereen kent jullie toch?’ Omdat het bijzonder is om met meer dan driehonderd bloedverwanten en aandeelhouders onder één vlag te werken. Omdat er bijzondere mensen aan de wieg gestaan hebben van het succes waarop wij mogen voortbouwen. En omdat we geleerd hebben om eigenzinnig te zijn en op te veren na tegenslag. We zijn trots op wat we als familie tot stand gebracht hebben, vanuit een klein ‘koeienpension’ aan de Veurseweg in Voorschoten in de negentiende eeuw. Dat we maar tot in lengte der dagen onze gasten mogen verwennen zoals generaties voor ons al gedaan hebben. En werken op de manier zoals we altijd al deden: oortjes en oogjes open, mondje dicht en de handjes laten wapperen.’ Pavlov realiseerde een bijzonder jubileumboek over de bijzondere familie Van der Valk. Een prachtig kijkje in de Valkkeuken. Inmiddels zijn er al twee edities verschenen van dit jubileumboek. Want iedereen wil graag wat meer lezen over deze fascinerende familie.

Toen Nicolaas van der Valk in 1862 in Voorschoten de boerderij de Gouden Leeuw kocht, kon hij niet vermoeden dat deze aankoop het begin zou vormen van een imposant imperium dat als geen ander zijn stempel zou drukken op de Nederlandse horecawereld: een familiebedrijf met bijna hon­ derd hotels en restaurants, minstens zoveel ge­ relateerde bv’s en grenzeloze ambities. Ambities die in de loop der tijd alleen maar zijn gegroeid, maar die hun basis hadden aan het begin van de twintigste eeuw in een café aan de Veurseweg in Voorschoten. Want toen Nicolaas’ zoon Martinus de Gouden Leeuw had overgenomen, werd het zijn doel om een onderneming op te zetten waarin al zijn elf kinderen een eigen vestiging konden beheren. Hard werken voor weinig geld, dat was de realiteit voor Nicolaas (Klaas) van der Valk, die als landarbeider op het landgoed Duivenvoorde werkte, vlak bij Wassenaar. Toch lukte het hem in 1862 om op een veiling in het Wapen van Voorschoten voor 4210 gulden een eigen boerderij te kopen van de eigenaar van Duivenvoorde, jonkheer Johan van Steengracht.De boerderij lag net buiten Voorschoten, aan de Veurseweg tussen Den Haag en Leiden. Er was in de boerderij al een melklokaal aanwezig, waar melk werd verkocht aan de burgers van Voorschoten, eind 19e eeuw nog een boerendorp te midden van uitgestrekte weilanden. De naam van de boerderij van Nicolaas beloofde een fraaie toekomst: de Gouden Leeuw. En die staat er nog altijd!

Artikel
514731
€ 20,50
per
Verzendkosten

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL en verpakt in een FSV-wijndoos, ontwikkeld voor het verzenden van flessen. Afhalen is gratis!

*99% van bestellingen die vóór 15:30 uur zijn geplaatst worden de volgende werkdag bezorgd. Wij blijven afhankelijk van PostNL, hier hebben wij helaas geen invloed op.


Nederland

De verzendkosten voor adressen binnen Nederland bij bestellingen onder de € 100 netto bedragen € 5,95. .

Voor bestellingen boven de € 100 netto betaalt u geen verzendkosten.


België & Duitsland

In België en Duitsland betaalt u € 5,95 aan verzendkosten onder de € 100 + een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Bij bestellingen boven de € 100 betaalt u geen verzendkosten, slechts een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Verzonden met PostNL

Productomschrijving

Waarom toch een boek? Iedereen kent jullie toch?’ Omdat het bijzonder is om met meer dan driehonderd bloedverwanten en aandeelhouders onder één vlag te werken. Omdat er bijzondere mensen aan de wieg gestaan hebben van het succes waarop wij mogen voortbouwen. En omdat we geleerd hebben om eigenzinnig te zijn en op te veren na tegenslag. We zijn trots op wat we als familie tot stand gebracht hebben, vanuit een klein ‘koeienpension’ aan de Veurseweg in Voorschoten in de negentiende eeuw. Dat we maar tot in lengte der dagen onze gasten mogen verwennen zoals generaties voor ons al gedaan hebben. En werken op de manier zoals we altijd al deden: oortjes en oogjes open, mondje dicht en de handjes laten wapperen.’ Pavlov realiseerde een bijzonder jubileumboek over de bijzondere familie Van der Valk. Een prachtig kijkje in de Valkkeuken. Inmiddels zijn er al twee edities verschenen van dit jubileumboek. Want iedereen wil graag wat meer lezen over deze fascinerende familie.

Toen Nicolaas van der Valk in 1862 in Voorschoten de boerderij de Gouden Leeuw kocht, kon hij niet vermoeden dat deze aankoop het begin zou vormen van een imposant imperium dat als geen ander zijn stempel zou drukken op de Nederlandse horecawereld: een familiebedrijf met bijna hon­ derd hotels en restaurants, minstens zoveel ge­ relateerde bv’s en grenzeloze ambities. Ambities die in de loop der tijd alleen maar zijn gegroeid, maar die hun basis hadden aan het begin van de twintigste eeuw in een café aan de Veurseweg in Voorschoten. Want toen Nicolaas’ zoon Martinus de Gouden Leeuw had overgenomen, werd het zijn doel om een onderneming op te zetten waarin al zijn elf kinderen een eigen vestiging konden beheren. Hard werken voor weinig geld, dat was de realiteit voor Nicolaas (Klaas) van der Valk, die als landarbeider op het landgoed Duivenvoorde werkte, vlak bij Wassenaar. Toch lukte het hem in 1862 om op een veiling in het Wapen van Voorschoten voor 4210 gulden een eigen boerderij te kopen van de eigenaar van Duivenvoorde, jonkheer Johan van Steengracht.De boerderij lag net buiten Voorschoten, aan de Veurseweg tussen Den Haag en Leiden. Er was in de boerderij al een melklokaal aanwezig, waar melk werd verkocht aan de burgers van Voorschoten, eind 19e eeuw nog een boerendorp te midden van uitgestrekte weilanden. De naam van de boerderij van Nicolaas beloofde een fraaie toekomst: de Gouden Leeuw. En die staat er nog altijd!

Meer informatie
Artikel
514731