Retourbeleid

Wij hopen natuurlijk dat je enorm van onze wijnen geniet. Ben je toch niet tevreden over onze wijnen? We geven je na de aanschaf dertig dagen bedenktijd. Mocht je besluiten de wijnen toch terug te willen sturen, dan is dit mogelijk. Wel dienen deze ongeopend en onbeschadigd te zijn. De verzendkosten zijn in dit geval voor de consument. Ontvangen wij de wijnen naar behoren en binnen de aangegeven periode, zullen we het volledige bedrag binnen veertien dagen terug te storten op uw rekening.

 

Heeft uw wijn kurk?

Elke wijn heeft een kans op kurk, de één wat meer dan de ander.

Denkt u dat uw fles kurk heeft? Duw de kurk terug in de fles, of de schroefdop er terug op en bewaar de fles met inhoud. Deze kunnen wij retour vragen om uw probleem naar tevredenheid op te lossen.

Neem contact met ons op als dit het geval is, dan zoeken we samen naar een passende oplossing!

 

De wijn die u gedronken heeft viel tegen

Helaas kan een bestelde wijn soms tegenvallen in de smaak. Dit kan een aantal oorzaken hebben:

  • De wijn is nog niet op dronk. Een deel van ons assortiment bestaat uit 'bewaarwijnen'. Deze wijnen zijn vaak wat prijziger en dienen soms wel 5 jaar weggelegd te worden tot het de juiste smaak heeft bereikt. Omdat dit per vintage verschilt raden wij aan om bij een bewaarwijn enige zelfonderzoek te doen.
  • De wijn heeft geen tijd gehad om te ademen. Vooral bij jonge, rode wijnen is het op voorhand ontkurken van de wijn aangeraden. Daarnaast bevelen we sterk aan om deze ook te karaferen. U kunt een jonge rode wijn gerust 2 uur van tevoren ontkurken, de extra zuurstof die wordt opgenomen zorgt voor een merkbaar verschil in de smaakbeleving. Bij oudere wijnen raden we dit process minder aan.
  • De wijn voldoet niet aan uw verwachtingen. Ook als de wijn op dronk is en op de juiste manier wordt gedronken kan het toch tegenvallen. De smaakervaring verschilt per persoon. Wij zijn niet aansprakelijk voor wijnen die niet uw verwachtingen treffen, wel denken we graag mee in een passene oplossing. Mocht het om meerdere van dezelfde flessen gaan die nog niet geopend zijn, dan kunt u deze op kosten van de koper retourneren en uw aankoopbedrag zal worden teruggestort.