Rosé wijn-online rose kopen en bestellen bij Valkwijn

Wat is rosé wijn nou precies?

Rosé wijn kopen? Rosé wijn wordt over het algemeen gemaakt van blauwe druiven, soms worden voor rosé-wijn ook deels witte druiven bij gebruikt. Vaak denkt men dat rosé wijn een mix is van witte en rode wijnen bij elkaar. Dit is totaal onjuist. Rose wijn krijgt haar prachtige zachte rozekleur door de schillen van blauwe druiven heel kort mee te laten weken in het proces. De tijd dat de blauwe schillen mee weken geeft de kleur, hoe korter hoe frisser en zachter hoe langer hoe roder en krachtiger de smaak zal zijn. Wanneer de wijnmaker tevreden is over welke kleur de rose wijn heeft zal hij verder gaan met het persen en het dus scheiden van de schillen en het sap. Doordat er beperkt tannine uit de pitjes, steeltjes en schillen komt is rosé wijn vaak lichter en frisser.

Rose wijn kopen en online bestellen op Valkwijn.nl. Scherpe prijzen voor prachtige rose’s!

Tonen als Foto-tabel Lijst

41 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Château Miraval Rosé bestellen

8,5

DGH

  • Biologisch

Château Miraval Rosé

€ 19,85 Vanaf € 17,95
Valk in Provence (VIP) Rosé kopen

  Valk in Provence (VIP) Rosé

  € 10,25 Vanaf € 9,75
  Aix Rose kopen

  Aix Rose

  € 17,95 Vanaf € 16,95
  Schlumberger Rosé Brut kopen
  -15%

  8,5

  DGH

  Schlumberger Rosé Brut

  Aanbiedingsprijs € 12,70 Normale prijs € 14,95
  Barefoot White Zinfandel Rosé kopen

  Barefoot White Zinfandel Rosé

  € 7,50 Vanaf € 6,95
  Bernardus Rosé

  Bernardus Rosé

  € 24,95 Vanaf € 23,95
  By Ott Rosé kopen

  By Ott Rosé

  € 21,49

  Rosé bestellen? Waar komt rosé vandaan?

  Rosé kopen kan eigenlijk uit elk land waar druiven groeien. Wél zit er groot verschil in smaak. Frankrijk staat toch wel bekend als hét Roséland, zij zorgen namelijk voor meer dan een kwart van de totale rosé wijn productie wereldwijd! Indrukwekkend! Het is dan ook geen geheim dat ze veel wijn drinken in Frankrijk. De Franse-rosé is dan ook erg gewild vanwege de kwaliteit. Naast Frankrijk produceren Portugal, Spanje maar ook Duitsland en Italië rosé wijn. De meest gewilde rosé is toch wel Provence Rosé uit de Provence in Frankrijk. Deze staat bekend om haar lichte kleuren en frisse tonen van vers rood fruit. De wijnkenners geven ook vaak aan dat de beste rosé’s van alle wijngebieden uit de Provence komen. Al valt er over smaak gelukkig te twisten, zo zijn wij vaak fan van Spaanse of Italiaanse Rosé’s

  Wijntips rosé kopen

  Zo ook met rode wijn en witte wijn is er met rose wijn eigenlijk geen verschil qua rijpen, vaak is rose na 1 a 2 jaar botteling perfect op dronk. En het is dan ook onzin dat rosés geen bewaarpotentieel hebben. Cool climate rosé of rose met een hout opvoeding kunnen zich prachtig ontwikkelen en worden na een paar jaar alleen nog maar beter. Soms is het zelfs zo dat wanneer een rose te jong wordt gedronken deze echt nog complexiteit mist waardoor ze wat fruitiger/zoeter overkomen.

  Online rosé bestellen

  Online rosé kopen? Een mooi assortiment met wijnen uit verschillende landen met een grote variëteit in druivenrassen. We drinken namelijk wat af in onze van der Valk hotels, en bieden al deze rose's natuurlijk ook aan u aan. Italië tot Zuid-Afrika van elk land wat. Heeft u hulp nodig met bestellen van rose? Laat via het contact formulier een berichtje achter of neem telefonisch contact op en we helpen u graag verder met uw keuze om rosé te kopen.


  Populariteit rosé

  Het is sinds 2017 weer waanzinnig in opkomst het drinken van roséwijn. Een tijdje was het wat meer naar de achtergrond geschoven maar we zijn blij dat het overal weer op de wijnkaarten staat. Zeker in de zomermaanden neemt de roseconsumptie snel toe. Lekker op het terras in de zon, perfect. De bekende merken zoals:

  zijn niet meer weg te denken van de wijnkaarten in de Nederlandse Horeca. Ook wijnspijs combinaties met rosé zijn zeker aan te raden. Zoals een mooie frisse rose kopen met een koud voorgerecht, of juist een volle donkere gerijpe rose bij een mooi vis hoofdgerecht.


  Wat voor soorten rosé zijn er?

  Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden om rosé te maken. Een lijkt op de productie van witte wijnen, de ander is bijna het zelfde als het begin voor de productie van rode wijn. Zoals bij witte wijn worden de blauwe druiven direct geperst, op een manier zodat de schil maar een klein beetje kleurstof kan afgeven (Blanc de Noir, witte wijn van blauwe druiven.) In het andere geval wordt vaak de ‘saignée-techniek’ gebruikt. ‘Saigner’ is eigenlijk een Franse vertaling van “laten bloeden”. Dit wil zeggen dat met het lichtste deel van de most in een wijntank laat uitlopen om zo het overgebleven deel een betere en sterkere concentratie te geven. De afgegoten most zal verder worden verwerkt voor een witte wijn. Rose wijn is dus eigenlijk een bijproduct, wat eigenlijk soms wel het beste product is om online te bestellen.