Wit

503 producten

Witte wijn kopen? In ons ruime wijnassortiment hebben we Rode wijn en Rosé-wijn, daarnaast hebben wij voor u uiteraard heerlijke witte-wijn op valkwijn.nl staan om te bestellen. Wij hebben een ruim assortiment witte wijnen voor u opgebouwd, voor iedere smaak een passende Vin Blanc. De witte wijnen uit ons winkelassortiment zijn afkomstig van de top wijnhuizen van overal ter wereld. Door de sommeliers van Van der Valk spciaal geselecteerd voor onze hotels, nu ook verkrijgbaar voor u thuis. Wij hebben voor u top witte-wijn uit de Rioja, heerlijke houtgerijpte Chardonnay-wijn. Riesling-wijn in oudere kwaliteitsjaargangen, maar ook onze Valk witte huiswijn is beschikbaar, kortom teveel om op te noemen en alles uit voorraad geleverd. Zo kunt u de witte wijn die u gedronken heeft bij de mooie gelegenheden in de Van der Valk hotels bij ons bestellen.

 

Waarom drinkt u witte wijn?

Witte wijn wordt vooral gedronken tijdens borrels, feestjes en andere recreatieve gelegenheden. Witte wijn is bijvoorbeeld erg lekker bij paté, pecorino en groentegerechten. Witte wijn is minder complex dan rode wijn. Witte wijn drinkt makkelijker weg dan rode wijn waardoor het tijdens deze feestjes een gangbaardere drank is. Witte wijnen zijn tegenwoordig bezig aan een opmars in Nederland. Waar van oudsher rood de favoriete wijn was is dat nu voorbehouden aan witte wijn.

Dat komt omdat witte wijn tegenwoordig steeds vaker als vervanger van bier wordt gedronken. Het gat in de markt van witte wijn is dus vooral het gat van de bierdrinker.

In de meeste gevallen zijn bierdrinkers mannen en dat is wat we ook terugzien in de consumptie van witte wijnen. Mannen kopen tegenwoordig veel vaker witte wijn dan vroeger. Witte wijn bestellen kunt u makkelijk bij Valkwijn.


De Nederlander drink steeds vaker witte wijnen

Over het algemeen drinkt de Nederlander niet meer wijn maar drinkt hij duurdere wijn. Hoewel er wel meer witte wijn wordt gedronken is ook hier die trend zichtbaar. De Nederlander drinkt duurdere witte wijn dan vroeger. Er wordt tegenwoordig sneller een flesje Sancerre opengetrokken dan een goedkope fles witte wijn van de Aldi. De Nederlander is meer een fijnproever geworden als het op wijn aankomt.


Wat zit er in witte wijn?

Witte wijn bevat iets minder calorieën dan rode wijn. De verhouding tussen de twee wijnen is 125 t.o.v. 121 calorieën. Beiden bevatten net zoveel koolhydraten als de ander. Dat impliceert dat u meer witte wijn moet drinken dan rode wijn. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want teveel alcohol drinken is ongezond. Wij bij Valkwijn raden ten zeerste aan om niet teveel witte wijnen of welke alcoholsoort dan ook te drinken. Wilt u wel wijn drinken? Drink dan met mate.


Hoe lang kunt u witte wijn bewaren?

Witte wijn kunt u na opening van de fles maximaal 1 - 3 dagen bewaren. Vanzelfsprekend merkt u na de eerste dag al meteen verschil in smaak. Dat betekent niet dat de witte wijn meteen niet meer lekker is maar de frisse en lekkere aromatische smaak verdwijnt wel. Hou hier rekening mee als u mensen op bezoek krijgt. Als de witte wijn zuur smaakt dan is hij geoxideerd en is hij niet meer drinkbaar. Na 3 tot 4 dagen is witte wijn volledig geoxideerd en smaakt hij als azijn.


Bewaart u witte wijn in de koelkast?

Veel mensen bewaren hun witte wijn in de koelkast. Dat is goed als u hem geopend nog 1 tot 3 dagen wilt bewaren. Als u echter een ongeopende fles witte wijn lang in de koelkast bewaart dan hebt u een probleem. U loopt dan het risico dat de witte wijn zijn smaak verliest.


Witte wijn in de verkoop bij Valkwijn?

Bij Valkwijn hebben wij regelmatig witte wijn in de sale. Als u ook wilt profiteren van deze sale abonneer u dan op onze nieuwsbrief. Hierin sturen wij regelmatig onze aanbiedingen van wijn. U bestelt de witte wijnen online en krijgt de wijn binnen enkele dagen thuisbezorgd. De prijzen bij Valkwijn zijn erg voordelig voor de topkwaliteit die wij hanteren. Het is ons doel om een normale prijs te vragen voor onze topwijnen.