Bernardus Chardonnay kopen - Bernardus wijn

Gelegen in het grootte Amerika, Bernardus Winery. Een begrip in Amerika voor volle wijnen, Bernardus-Chardonnay , Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Veel mensen kopen de bekende Bernardus wijnen van de oud importeur van VW, Audi en Porsche in Nederland.

Famillie Pon heeft in 1989, in het Califonische Monterey County het Domein Bernardus opgezet. De wijngaarden liggen in Camel Valley in Californië. Sinds overlijden van Ben Pon in 2019, is het domein en de bijbehorende luxe Bernardus Lodge een resort met wellnes en geweldig restaurant nu volledig in handen van Robert van der Wallen. 

De meest bekende Bernardus wijnen die wij Nederlanders kopen en drinken zijn de Chardonnay en Sauvignon Blanc. Maar Bernardus produceert ook Bordeaux stijl wijnen, o.a. Marinus genaamd. De wijngaarden zijn prachtig gelegen in Californië, de hellingen met druivenstokken die lijken op een "Superbowl" zoals men dat in Amerika kan noemen.

De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De frisse zeewind en mist beschermen de druiven en zorgen dat ze langzaam kunnen rijpen, hierdoor hebben de druiven en fijne en sterke structuur.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Bernardus Chardonnay-wijn uit Amerika

Na op ondekkingsreis te zijn geweest was Bernardus Ben Pon vastbesloten om ergens het wijnhuis Bernardus wijn te beginnen. Met de kennis en zijn expertise was het mogelijk om voorwas het voor Ben Pon mogelijk geweest om waar dan ook ter wereld zijn Wijnhuis Bernardus wijn te vestigen. Uiteindelijk koos Ben Pon om in Camel Valley, Californië Bernardus te starten. 25 jaar later heeft Bernardus weer een doel bereikt. Bordeaux blend creeëren, vernoemd naar zijn tweede naam Bernardus Marinus. Maar ook zijn gigantische expertise in Bernardus Pinot Noir, Bernardus Sauvignon Blanc, en Bernardus zijn Chardonnay zijn druiven die met de hand zijn geplukt.