Bernardus

7 producten

Gelegen in het grootte Amerika, Bernardus Winery. Een begrip in Amerika voor volle wijnen, Bernardus-Chardonnay , Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Veel mensen kopen de bekende Bernardus wijnen van de oud importeur van VW, Audi en Porsche in Nederland.

Famillie Pon heeft in 1989, in het Califonische Monterey County het Domein Bernardus opgezet. De wijngaarden liggen in Camel Valley in Californië. Sinds overlijden van Ben Pon in 2019, is het domein en de bijbehorende luxe Bernardus Lodge een resort met wellnes en geweldig restaurant nu volledig in handen van Robert van der Wallen. 

De meest bekende Bernardus wijnen die wij Nederlanders kopen en drinken zijn de Chardonnay en Sauvignon Blanc. Maar Bernardus produceert ook Bordeaux stijl wijnen, o.a. Marinus genaamd. De wijngaarden zijn prachtig gelegen in Californië, de hellingen met druivenstokken die lijken op een "Superbowl" zoals men dat in Amerika kan noemen.

De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De frisse zeewind en mist beschermen de druiven en zorgen dat ze langzaam kunnen rijpen, hierdoor hebben de druiven en fijne en sterke structuur.