Weingut Knoll

13 producten

De famillie Knoll heeft het Oostenrijkse wijnhuis sinds 1825 in haar bezit. Inmiddels heeft Weingut Knoll meer dan 16 hectare aan wijngaarden op de toplocatie rondom Unterloiben, Wachau.

Met de plaatsen zoals Pfaffenberg, Loibnerberg, Schutt, Kreutles en Kellerberg. Ook kopen ze druiven in bij verschillende Oostenrijkse wijnboeren in rondom de wijngaarden van Knoll. Unterloiben is het meest westelijke deel van de provincie Wachau.

Knoll's etiketten zijn herkenbaar aan de heilige St. Urbanus en zijn sinds de jaren 60 onveranderd gebleven, evenals hun topkwaliteit.
Dit etiket is afkomstig van door een Wachauer kunstenaar gemaakt schilderij, dat is gekocht door de famillie Knoll. 
Knoll's belangrijkste druivenrassen die groeien op de wijngaarden zijn Grüner Veltiner en Riesling, beide goed voor c.a. 45%. De overige 10% is verdeeld over de rassen muskatelier, chardonnay, traminer en zelfs pinot noir.

Van alle wijnstokken staat een derde op de steile terraswijngaarden waar alles met de hand moet gebeuren omdat hier geen tractoren kunnen komen. 
De wijnen van Weingut Knoll zijn zoals het etiket al toont, erg traditioneel.

In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak nog een beetje gesloten. Decanteren is in dat geval aan te raden. Aan te raden om Knoll's wijnen na het kopen nog even te laten rijpen, om hun ware potentieel te ontdekken De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale doorzetting.