Henri Bourgeois Sancerre wijn kopen?

10 generaties werken sinds 1950 al met enorme zorg en passie bij het fameuze Franse wijnhuis Henri Bourgeois. Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven is de kracht van het Domaine, wijnen met een unieke expressie. Jean-Marie, Lionel, Arnaud en Jean-Christophe Bourgeois, ieder familielid zet zijn expertise en kennis in voor het gemeenschappelijke doel.

Hartje Chavignol

Het Domaine ligt in de Sancerre, middenin het hart van het plaatsje Chavignol, bekend van de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol. Het heeft de grootste terroirs in de bovenloop van de Loire en strekt zich over 2 hectare in de Sancerre en Pouilly-Fumé. Sinds 2000 rijkt de pioniersgeest zelfs tot Marlborough, Nieuw-Zeeland, daar is de familie Bourgeois Wine Estat Clos Henri begonnen. Ook hier weer met hun kracht, Sauvignon Blanc en Pinot Noir.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Hoe is het terroir van Henri Bourgeois?

De wijnregio rondom het Franse plaatsje Chavignol staat bekend om zijn enorm steile hellingen met een goede zonexpositie en perfecte kalkgrond. Buurman in Chavignol is wijnmaker Francois Cotat, goed gezelschap!

Henri Bourgeois maakt met de verschillende terroirs een groot scala aan wijnen met allen zijn eigen authenticiteit. De expertise en wijnkennis van het familie erfgoed heeft ruime nadruk op het respect voor de bodem en traditionele vinificatietechnieken, terwijl de moderne technieken ook op een zeer goede manier worden ingezet.

 

Sancerre wijn kopen| Henri Bourgeois

Een bijzondere wijnsoort uit Frankrijk is Sancerre. Deze krijgt zelfs een speciaal keurmerk: d'origine contrôlée. In oost-Loiredal wordt sancerre wijn verbouwd en staat voornamelijk bekend door de Sauvignon Blanc wijn. Ook de Pinot Noir druif valt onder Sancerre en wordt vaak gebruikt voor rosé- en rode wijnen. De wijnstreek Sancerre staat hoog aangeschreven binnen de gehele collectie van Franse wijnen.