1862 Huiswijn - Pinot Grigio

1862 Huiswijn - Pinot Grigio 2021

Valk Exclusief

Een zachte Pinot Grigio met prettige geuren van rijpe peer, bloemen en een vleugje citrus. Een echte aanrader!
€6,75
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
125175-DC
Alcohol
12%
Sluiting
Schroefdop
Land
Italië
Kenmerken
Van der Valk Huismerk, Vegan
Lekker bij
Gevogelte, Pasta met roomsaus, Pasta met tomatensaus, Schaal- en Schelpdieren
Druif
Pinot Grigio
Lagering
100% Roestvrijstalen vat
Streek
Sicilië
temperatuur
8 - 10°C
Type
Wit
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2021
Productomschrijving

Ontdek de weelderige smaken van de 1862 Valk Pinot Grigio, een verfijnde wijn uit het zonnige Sicilië. De druiven voor deze heerlijke Pinot Grigio worden met zorg verbouwd in de vruchtbare bodems van Sicilië, waar de warme dagen en koele nachten bijdragen aan een uitstekende balans in smaak en zuurgraad.

De Pinot Grigio druif staat bekend om zijn subtiele en verfijnde karakter, waarbij de smaak perfect naar voren wordt gebracht door het gebruik van roestvrijstalen vaten.

De essentie van Sicilië

Deze wijn biedt aroma's van rijpe peer en citrusvruchten, vergezeld van florale tonen en een hint van mineraliteit. De eerste slok onthult verfrissende smaken van sappige peer, aangevuld met verfijnde citrusaccenten. De afdronk is schoon en verkwikkend, met een perfecte balans tussen fruitige zachtheid en levendige zuurgraad.

De 1862 Valk Pinot Grigio is een veelzijdige wijn die uitstekend samengaat met diverse gerechten, waaronder zeevruchten, salades, lichte pasta's en gegrilde groenten. U kunt er ook van genieten als aperitief.

Deze wijn belichaamt de essentie van Sicilië, een eiland vol schoonheid en traditie en is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van wijnmaken.