Château Miraval

3 producten

Château Miraval wijn kopen bij Valkwijn.nl en al jaren te vinden op de wijnkaarten in onze van der Valk Exclusief hotels. Natuurlijk zijn ook de Château Miraval Blanc en Miraval Rouge altijd bij ons te koop. Château Miraval Rosé hebben we bij Valkwijn altijd op voorraad en dus razendsnel bij u in huis! Château Miraval heeft haar grote naam toch wel te danken aan het vip-wijnduo Brad Pitt en Angelina Jolie. De wijngaarden liggen pal naast de opnamestudio van het duo en het mooiste is het ontstaan Pink Floyd's nummer "The Wall" op Château Miraval! Famillie Perrin, wijnmakers die ook een grote naam hebben opgebouwd in de internationale wijnwereld heeft een belangrijke rol gespeeld. Marc Perrin, een van de wijnmakers heeft de leiding over de productie op Château Miraval. Terwijl Jolie-Pitt voor al het bekijks op het domein zorgen. Deze heerlijke Miraval-Rosé kunt u bestellen bij Valkwijn en al vanaf 6 flessen gratis thuisbezorgd! Uiteraard kunt u bij ons ook de Miraval Rosé Magnum & Jeroboam kopen.

Waarom is Miraval-Rosé zo bijzonder?

Maar, er valt niet te twisten over de kwaliteitsrosé die Château Miraval producteert. De Miraval-rosé is namelijk in 2012 op de Best 100 lijst gezet door de internationale Wine Spectator's.

Château Miraval bevind zich in de prachtige Franse Provence, waar een mediteraans klimaat te vinden is. De druiven voor Miraval's wijnen groeien op een hoogte van 350 meter en worden door warme dagen afgewisseld met koele nachten op het château. Het resultaat: veel frisheid en een vol karakter. In de grond is er veel klei en kalk te vinden, dit zorgt voor een perfecte hoeveelheid vocht wat wordt vastgehouden. Château Miraval was een van de eerste Château's wat in een dorpje dat uitsluitend op biologische manieren produceert. 

Miraval Rosé de absolute toprosé

Het is een perfecte combinatie van verschillende factoren die Château Miraval Rosé wereldberoemd heeft gemaakt. De Franse druiven Cinsault, Grenache, Rolle, en Syrah zijn een van deze ingredienten. Maar ook de 10% oude franse eiken vaten die worden gebruikt om de wijn op te voeden om voor deze toprosé een zacht romige tint te creeëren. Dat een bekend paar zoals Brad Pitt en Angelina Jolie zich aan een wijn verbinden staat niet in alle gevallen voor een groot succes zoals deze Miraval Rosé. Maar deze kwaliteitsrosé's waren er al voordat zij wijndomein kochten.

Een kleine kanttekening aan dit succes, de miraval Blanc en Miraval Rosé zijn door de internationale belangstelling vaak zoveel belangstelling dat alle liefhebbers Miraval Rose kopen en daarom zo snel uitverkocht is dat we weer moeten wachten op een nieuw roséseizoen. Gelukkig hebben wij een gigantische opslag zodat we hopelijk altijd genoeg hebben om ze naar u te verzenden.

De magnum Muse Rose van Miraval

Deze Muse-Rose van Miraval is het absolute paradepaardje van Chateau Miraval Rosé en volledig geproduceert van biologisch geteelde druiven. De Muse is een blend van de bekende Provence-druiven Rolle & Grenache. Beide komen deze van de eerste, oudste en 2 beste wijnpercelen. Beide met een uniek en toonaangevend terroir wat zorgt voor deze unieke ervaring. De lagering heeft plaatsgevonden op zogeheten 'concrete egg's en sur lie. 

Van alle toprosé momenteel verkrijgbaar zijn toch wel de Muse Miraval en Garrus van Chateau D'Esclans de twee koplopers qua smaak en finesse. Van Muse worden 2000 magnums geproduceerd en Nederland ontvangt er vaak +- 30. De unieke handgemaakte fles bestaat alleen in magnumformaat.


Extra informatie over deze toprosé:

Geur & Smaak Miraval

Bleek zalmrosé van kleur met aroma’s van vers rood fruit en bloemen. Elegante wijn met frisse zuren en delicate tonen van fruit.

Vinificatie Miraval

Na de handmatige oogst en een dubbele controle op de band worden de druiven gekneusd en vindt de schilweking plaats. Daarna vergist 95% op rvs en 5% op fusten met de batonnage techniek.

Serveersuggestie:

Heerlijk om van te genieten als aperitief en goed te serveren bij vis en salades