Leeftijdscontrole

Sinds juli 2021 is de nieuwe Alchoholwet ingetreden. Hierdoor zijn wij verplicht in zowel het aankoopproces als de bezorging de leeftijdsgrens te controleren. Via onze externe bezorgpartners wordt een geldig indentificatiebewijs gevraagd bij de bezorging van onze producten. U kunt ons document 'geborgde werkwijze' opvragen via info@valkwijn.nl en u vind hier de belangrijkste informatie.

 

Leeftijdscontrole bij bestellen

Tijdens het bestelproces vragen wij iedere klant om onze algemene voorwaarden te accepteren en is de klant verplicht de leeftijdscontrole van PostNL te accepteren.

Leeftijdscontrole bij bezorging

Bij online bestellingen is het volgens de nieuwe alcoholwet verplicht dat de koper aangeeft tenminste 18 jaar en ouder te zijn. Om dit te controleren voert onze bezorgpartner een leeftijdscheck 18+ uit. Ook vraagt de bezorger naar een handtekening voor ontvangst en mag er alleen afgeleverd worden bij de ontvanger zelf. De externe bezorgdienst van valkwijn.nl controleert bij aflevering de geboortedatum aan de hand van de aflevergegevens én het ID-bewijs dat de klant gereed houdt. Legitimatie op verzoek van de bezorger blijft te allen tijde verplicht. Mocht de klant niet thuis zijn tijdens de levering gaat het pakket naar een ophaalpunt in de buurt. Het pakket mag niet bij de buren worden afgeleverd. Bij het ophaalpunt wordt er gevraagd naar een geldig identificatiebewijs. Onze wijnen worden in samenwerking met flespakket.nl bezorgd door PostNL, wij betalen een extra bedrag per zending om verzekerd te zijn dat de controle plaatsvindt. Ook leveren wij soms met een eigen bezorger, deze zal ook vragen naar geldig legitimatie.

Geen extra kosten voor de verzending

Om te verzekeren dat de leeftijd van de klant wordt gecontroleerd betalen wij via een module van flespakket.nl een extra bedrag voor ieder pakket om er zeker van te zijn dat de leeftijdsidentificatie wordt gewaarborgd. Deze bijkomende kosten nemen wij volledig op ons.

Extra maatregelen verantwoord alcoholgebruik

Als familiemerk van Van Der Valk voelen wij ons verantwoordelijk om consumenten verantwoordelijk met drankgebruik om te laten gaan. Wij staan ervoor dat het alcoholgebruik van minderjarigen tot een minimum wordt teruggedrongen. Wij verkopen geen alcohol aan personen die jonger zijn dan 18 jaar. Wijnhandel van Iersel neemt hierin haar verantwoordelijkheid en zal zich houden aan de regels en wetgeving die er is voor de verkoop van alcoholhoudende dranken. Op onze marketinguitingen via Social Media en via onze nieuwsbrief geven wij aan wanneer wij alcoholhoudende dranken aanbieden en dat dit slechts voor personen van tenminste 18 jaar en ouder is geschikt d.m.v. de slogan ‘geen 18, geen alcohol’. Meer weten over verantwoordelijk alcoholgebruik? Ga naar: www.nix18.nl of www.STIVA.nl

Controle

Valkwijn.nl is verplicht haar geborgde werkwijze te controleren. Dit is bij de eerste bestelling op 1 Juli 2021 gedaan en wordt jaarlijks een aantal keer herhaald. Het document met de geborgde werkwijze wordt minstens ieder jaar gecontrolleerd en deze is voor iedereen op te vragen via info@valkwijn.nl. De meest recente controle-bestelling was #WIJN-226010 op 03-10-2022.