Rode wijn kopen en bestellen bij Valkwijn

Wilt u rode wijn kopen? Ontdek welke wijnen u bij ons wilt kopen. Bij Valkwijn bent u aan het juiste adres voor alle wijnen, wit, rosé en natuurlijk rode wijn. Wij hebben rode wijn van de beste druivenrassen tegen een zeer betaalbare prijs. U kunt bij ons terecht voor verschillende rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Chianti, Merlot en nog veel meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 492

Toon
per pagina
Sorteer op
Baron de Ley Club Privado
    • Vegan

Baron de Ley Club Privado

5% korting vanaf 12 flessen
€ 8,95
Orin Swift 8 Years in de Dessert

Orin Swift 8 Years in de Dessert

93 Robert Parkerpunten
€ 44,50

Wat is rode wijn?

Rode wijn is de wijn die het meeste wordt gedronken in Nederland. Er is bij mensen nogal wat verwarring wat nu precies het verschil is tussen witte wijn en rode wijn. Rode wijn kan alleen worden gemaakt van blauwe druiven en nooit van witte druiven. Witte wijn kan echter wél van blauwe druiven en witte druiven worden gemaakt. Dat komt omdat bij rode wijn de schil van de rode wijn wordt meegenomen. De schil van de blauwe druif zorgt voor de kleur van de wijn en niet het sap van druif zelf. Die is namelijk helder. En omdat het sap dus helder is kun je witte wijn van beide kleuren druiven maken. Onze wijnsoorten strekken zich uit tot vele soorten zoals: Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Chianti, Merlot en nog veel meer.

Rode wijn onderverdelen in?

Bij rode wijn wordt nóóit gesproken over droog of zoet. Dat doen we alleen bij witte wijn. Rode wijn kunnen we onderverdelen in drie groepen. Deze groepen zijn: wijnen met lichte body, wijnen met gemiddelde body en wijnen met volle body.
 
Wijnen met lichte body zijn fruitig en fris. Wijn met een gemiddelde body zijn iets kruidiger. Wijnen met een volle body smaken veel sterker en hebben veel tannines. Tannines zijn stoffen die van invloed zijn op de smaak, kleur en structuur van wijn.
 

Kwalitatief goede rode wijnen

Doordat er zoveel verschillende soorten blauwe druivenrassen zijn, zijn er ook veel verschillende soorten rode wijnen. Het druivenras is dus van grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de rode wijn. Naast de druivensoort zijn er nog andere zaken van invloed op de kwaliteit van de wijn zoals het vinificatieproces. Zoals al aangegeven: let bij de selectie van wijn goed op of het een lichte body, gemiddelde body of een volle body rode wijn is.
 

Wijnhuizen van Valkwijn

Hieronder vindt u een aantal prominente wijnhuizen die wij in onze webshop verkopen. U hoeft maar op de bestelknop te drukken en wij leveren de wijn binnen enkele dagen bij u af.
 

  • Aaldering – Aaldering is een wijnhuis uit Zuid Afrika.
  • Baron de Ley – Heelijke Rioja-wijn bij dit wijnhuis.
  • Bordeaux wijn – Klassieke bordeaux wijn mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van rode wijnen.
  • Carnivor– Carnivor is topwijn uit Californië.
  • Gaja – Gaja-wijn uit Italië.

 
Vanzelfsprekend hebben wij meer soorten rode wijnen van een hele boel vooraanstaande wijnhuizen. Kijk bij onze wijnhuizen voor meer wijnen.
 

Rode wijn online bestellen bij Valkwijn?

Wilt u uw rode wijn online bestellen? Dan bent u bij Valkwijn op een zeer goede webshop beland. Vanuit onze ervaringen in de restaurant- en hotelbusiness weten wij als geen ander wat lekker is. Zowel onze huismerken als de andere wijnen zijn van hoogstaande kwaliteit.  U hoeft maar op de knop te drukken en wij bezorgen de wijn binnen enkele dagen bij u thuis in een mooie doos van Valkwijn.