Rode wijn kopen en bestellen bij Valkwijn

Wilt u rode wijn kopen? Ontdek welke wijnen u bij ons wilt kopen. Bij Valkwijn bent u aan het juiste adres voor alle wijnen, wit, rosé en natuurlijk rode wijn. Wij hebben rode wijn van de beste druivenrassen tegen een zeer betaalbare prijs. U kunt bij ons terecht voor verschillende rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Chianti, Merlot en nog veel meer.

 

Waarom drinkt u rode wijn?

Rode wijn wordt veel gedronken tijdens het eten en ter ontspanning. Zeker bij de juiste gerechten is rode wijn de wijn bij uitstek. Bijvoorbeeld bij een heerlijk stuk rundvlees of een Aziatisch gerecht is rode wijn onmisbaar. Vanzelfsprekend maakt het wel uit welke kwaliteit rode wijnen u koopt maar we gaan er gemakshalve maar vanuit dat u de juiste koopt. U bent immers op de website van Valkwijn, de rode wijnspecialist bij uitstek.

Rode wijn is altijd de meest populaire wijn geweest al heeft hij die plaats moeten afstaan aan witte wijn. Maar nog steeds is rode wijn immens populair. Een goede rode wijn straalt klasse uit en is belangrijk voor bij het juiste gerecht.

Rode wijn bestellen?

Rode wijn kopen doet u bij de juiste zaak. Of dit nu online gebeurd of fysiek in een wijnwinkel. Bij Valkwijn bestelt u hoogwaardige rode wijn tegen een mooie prijs. Dat komt omdat wij in grote hoeveelheden rode wijn inkopen zodat u goedkoper kunt drinken. In Nederland wordt steeds vaker de wat duurdere en exclusievere wijn gedronken. Dat komt omdat de Nederlander zich bewust is van de kwaliteit van rode wijn. De Nederlander koopt tegenwoordig liever een wat exclusievere rode wijn bij Valkwijn dan in de eerste de beste supermarkt.

Wat zit er in rode wijn?

Rode wijn bevat iets minder calorieën dan witte wijn. De verhouding tussen de twee wijnen is 125 t.o.v. 121 calorieën. Beiden bevatten net zoveel koolhydraten als de ander. Over het algemeen wordt rode wijn gezien als beter voor de gezondheid dan elke andere wijn. Dat zou betekenen dat u meer rode wijn moet drinken maar dat is zeker niet het geval. Hoewel rode wijn wordt gezien als gezonder is het nog steeds beter om niet teveel alcohol te drinken. Drink dus rode wijn met mate en niet teveel.

Hoe lang kunt u rode wijn bewaren?

Rode wijn wordt er in elk geval niet beter op als u hem in de koelkast bewaart. Als u hem wilt opleggen of langer wilt bewaren, dan is een donkere plek die iets warmer is dan uw koelkast een betere optie. Als u wilt weten of één van uw rode wijnen nog goed zijn dan is het het beste om de proef op de som te nemen en zelf de wijn te proeven. Als de wijn is geoxideerd dan smaakt hij zuur en is hij niet meer goed.

Hoe bewaart u rode wijn?

Hoe zit het met de houdbaarheid van rode wijn? Lichte rode wijn kunt u maximaal 1 jaar bewaren. Krachtige rode wijn kunt u 3 tot 6 jaar bewaren. Een duurdere rode wijn is meestal langer houdbaar dan een goedkopere. Als de fles rode wijn open is dan is het niet verstandig om de wijn in de koelkast te bewaren. U bewaart de wijn dan het beste op een donkere plek.

Rode wijn bestellen bij Valkwijn?

Bij Valkwijn hebben wij een ruimte keuze aan rode wijn. Wij hebben de lekkerste rode wijnen in ons assortiment. Ook hebben wij regelmatig aanbiedingen voor de heerlijkste rode wijnen. Schrijf u in op onze e-maillijst en wij houden u regelmatig op de hoogte. Zeker rond de feestdagen hebben wij altijd mooie aanbiedingen of sale.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 534

Toon
per pagina
Sorteer op
Baron de Ley Club Privado
  • Vegan

Baron de Ley Club Privado

5% korting vanaf 12 flessen
€ 8,95

Wat is rode wijn?

Rode wijn is de wijn die het meeste wordt gedronken in Nederland. Er is bij mensen nogal wat verwarring wat nu precies het verschil is tussen witte wijn en rode wijn. Rode wijn kan alleen worden gemaakt van blauwe druiven en nooit van witte druiven. Witte wijn kan echter wél van blauwe druiven en witte druiven worden gemaakt. Dat komt omdat bij rode wijn de schil van de rode wijn wordt meegenomen. De schil van de blauwe druif zorgt voor de kleur van de wijn en niet het sap van druif zelf. Die is namelijk helder. En omdat het sap dus helder is kun je witte wijn van beide kleuren druiven maken. Onze wijnsoorten strekken zich uit tot vele soorten zoals: Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Chianti, Merlot en nog veel meer.

Rode wijn onderverdelen in?

Bij rode wijn wordt nóóit gesproken over droog of zoet. Dat doen we alleen bij witte wijn. Rode wijn kunnen we onderverdelen in drie groepen. Deze groepen zijn: wijnen met lichte body, wijnen met gemiddelde body en wijnen met volle body.
 
Wijnen met lichte body zijn fruitig en fris. Wijn met een gemiddelde body zijn iets kruidiger. Wijnen met een volle body smaken veel sterker en hebben veel tannines. Tannines zijn stoffen die van invloed zijn op de smaak, kleur en structuur van wijn.
 

Kwalitatief goede rode wijnen

Doordat er zoveel verschillende soorten blauwe druivenrassen zijn, zijn er ook veel verschillende soorten rode wijnen. Het druivenras is dus van grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de rode wijn. Naast de druivensoort zijn er nog andere zaken van invloed op de kwaliteit van de wijn zoals het vinificatieproces. Zoals al aangegeven: let bij de selectie van wijn goed op of het een lichte body, gemiddelde body of een volle body rode wijn is.
 

Wijnhuizen van Valkwijn

Hieronder vindt u een aantal prominente wijnhuizen die wij in onze webshop verkopen. U hoeft maar op de bestelknop te drukken en wij leveren de wijn binnen enkele dagen bij u af.
 

 • Aaldering – Aaldering is een wijnhuis uit Zuid Afrika.
 • Baron de Ley – Heelijke Rioja-wijn bij dit wijnhuis.
 • Bordeaux wijn – Klassieke bordeaux wijn mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van rode wijnen.
 • Carnivor– Carnivor is topwijn uit Californië.
 • Gaja – Gaja-wijn uit Italië.

 
Vanzelfsprekend hebben wij meer soorten rode wijnen van een hele boel vooraanstaande wijnhuizen. Kijk bij onze wijnhuizen voor meer wijnen.
 

Rode wijn online bestellen bij Valkwijn?

Wilt u uw rode wijn online bestellen? Dan bent u bij Valkwijn op een zeer goede webshop beland. Vanuit onze ervaringen in de restaurant- en hotelbusiness weten wij als geen ander wat lekker is. Zowel onze huismerken als de andere wijnen zijn van hoogstaande kwaliteit.  U hoeft maar op de knop te drukken en wij bezorgen de wijn binnen enkele dagen bij u thuis in een mooie doos van Valkwijn.

 

Welke druivensoorten voor rode wijn zijn er te koop via Valkwijn?

 • Merlot
 • Cabernet Sauvignon
 • Tempranillo
 • Pinot Noir
 • Sangiovese
 • Syrah (of shiraz)