Franz Keller wijn kopen - Franz Keller wijn

Franz Keller is een vooraanstaand wijnhuis dat zijn wortels diep heeft verankerd in de weelderige wijngaarden in Kaiserstuhl wat weer onderdeel is van de wijnregio Baden. Gelegen in de buurt van het schilderachtige Zwarte Woud, straalt dit wijnhuis een rijke traditie en toewijding uit aan het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. De naam van dit wijnhuis staat voor droge, verfrissende en fruitige, maar ook complexe, mineraalgedreven en krachtige wijnen.

Bij het produceren van deze wijnen, wordt gebruik gemaakt van organische bemesting en mechanische wijnbouw. Door het gebruik van planten van bodembedekkers in de wijngaarden bereikt Franz Keller een milieuvriendelijke en zachte benadering van de wijnbouw.

De natuurlijke omgeving is symbiotisch met de wijnmakerij, waardoor we tijdens het wijnbereidingsproces gebruik kunnen maken van de zwaartekracht. Bovendien is de unieke architectuur zo ontworpen dat de wijnproductie, de kelder, het proeflokaal en het restaurant “KellerWirtschaft” allemaal onder één dak passen.

De daken van het gebouw zijn bedekt met inheemse gewassen uit Badberg, een nabijgelegen natuurreservaat.

De natuurlijke omstandigheden worden versterkt door het gebouw en de structuur ervan, die in de grond is gegraven, waardoor optimale klimatologische omstandigheden worden geboden voor de rijping en opslag van wijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Franz Keller-wijn uit Duitsland

Bekend om droge, verfrissende en fruitige wijnen, evenals complexe, mineraalgedreven en krachtige varianten, belichaamt dit wijnhuis vakmanschap. Met een focus op duurzaamheid maakt Franz Keller gebruik van organische bemesting en mechanische wijnbouw, terwijl bodembedekkers een milieuvriendelijke benadering van wijnbouw bevorderen. Het wijnbereidingsproces maakt gebruik van zwaartekracht, geïntegreerd in een architectuur die wijnproductie, kelder, proeflokaal en restaurant "KellerWirtschaft" onder één dak huisvest. Franz Keller is een wijnhuis wat zich inzet in het bewust produceren van zijn wijnen en zet zich in om dit zo mileuvriendelijk te doen.