Quinta Nova De Nossa Senhora Do Carmo - Duoro

De wijnen van Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo hebben een authentieke en zeldzame structuur, fruitige aroma's en een hoge kleurconcentratie.

Ze onthullen een elegante complexiteit in de aroma's die in de mond geproefd worden. Met een ongeëvenaarde balans weerspiegelen ze op meesterlijke wijze de exclusiviteit van het Terroir van het domein.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Toon
per pagina
Sorteer op

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar, beslaat meer dan 120 ha land en staat al op de lijst sinds de eerste afbakening van het Douro-wijngebied, in 1756, tijdens het Pombaline-tijdperk.


De oorspronkelijke wijnkelder uit 1764 en het 19e-eeuwse landhuis met kapel (1795) zijn harmonieus geïntegreerd in een van de heuvels van het landgoed.

Het landgoed was tot 1725 eigendom van de Portugese koninklijke familie en werd een "nieuw landgoed" toen twee landgoederen werden samengevoegd. Verschillende Portugese families woonden in de 18e en 19e eeuw op het landgoed, tijdens een belangrijke periode in de landbouw van de Douro, en gaven leven aan de wijngaarden en wijn, fruitboomgaarden, watermolens gebouwd langs de beek die door het landgoed loopt en de oude olijfgaard.

Kapel van Nossa Senhora do Carmo
In de 17e eeuw werd er een kleine kapel gebouwd op de oever van de rivier de Douro, op het landgoed Quinta Nova om de mannen te beschermen die in rabeloboten langs een bijzonder verraderlijke zone van de rivier de Douro voeren.

Tijdens hun reis, wanneer ze in moeilijkheden verkeerden of zelfs de dood riskeerden, deden de schippers beloften aan hun beschermheilige, in ruil voor een veilige overtocht. Op hun verzoek werd een granieten stenen beeld van Nossa Senhora do Carmo (Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Karmel) gebouwd, met het scapulier van de Karmelietenorde.

Het beeld is door de jaren heen zorgvuldig bewaard gebleven en wordt vandaag de dag nog steeds bewaard in de kleine kapel van Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo, waarvan de naam is afgeleid van de toewijding van de rabelo schippers.