Ata Rangi wijn bestellen? |  Ata Rangi wijn kopen

Ata Rangi, het Maori-woord voor “vroege morgen” of “nieuw begin”, werd is 1980 opgericht door wijnmaker en Pionier van de Martinborough Clive Paton. Het Nieuw-Zeelandse wijnhuis is gevestigd op het Noordereiland, op ongeveer 80 kilometer noordwesten van Wellington. In de tijd van oprichting van het succesvolle wijnhuis was de Wairarapa-regio nog geen wijnstreek. De regio was te koud volgens de industrie voor druiventeelt. Toch durfde oprichter Clive Paton het aan om op een vroegere schapenweide druivenstokken aan te planten. Dit werd een van de bekendste succesverhalen in de wijnbouw van Nieuw-Zeeland!

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Scheutje Romanée Conti

Hoe werd het een Nieuw-Zeelands succesverhaal? De reden hiervoor is zijn actie in 1980: Clive Paton plantte in Wairarapa eerste scheutjes afkomstig van het bekende Romanée Conti wijnstokken uit de Bourgogne. Al heel snel werd duidelijk dat deze moeilijkste, delicate druivensoort uitstekende groeicapaciteiten heeft bij Ata Rangi. Wine Estate Ata Rangi is nu een van Nieuw-Zeelands beste wijnproducenten. Met name de Pinot Noir is befaamd in de wijnwereld. Het wijnhuis dat nog steeds familiebezit is maakt inmiddels een hele reeks aan topwijnen, van chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Gris naar Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. maar de Pinot Noir is waar het wijnhuis zijn wereldfaam aan verkregen heeft.

Ata Rangi, vernieuwend en vooruitstrevend

Lisa Perrotti-Brown van Robert Parker's Wine Advocate schreef over Ata Rangi „Ata Rangi is better than ever“. Dit is tekenend voor Ata Rangi van Clive en Phyll, ze zijn vanaf het begin in een voortdurend proces, continu opzoek naar vernieuwingen van de techniek en perfectionering van het terroir.

Grand Cru status

In Wellington op het Pinot Noir Conference van 2010 werd, tezame met Felton Road uit Otago, Ata Rangi bekroond met de prestigieuze titel “grand cru”. Wat opmerkelijk is aan deze “grand cru” titel is dat het verkozen is door wijnprofessionals.