Beauté du Sud

Ben jij een liefhebber van Franse wijn? Dan is Beauté de Sud een echte aanrader. Dit wijngaarden van dit wijnhuis staan in Languedoc. Een perfecte omgeving voor het oogsten van diep geconcentreerde wijnen. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnhuis Beauté du Sud

Het wijndomein Beauté du Sud is een wijnhuis uit de Pays d'Oc in Zuid-Frankrijk. Alain Grignon heeft een wijndomein in Carcassonne. Hij heeft ruime ervaring in het maken van wijnen die in trek zijn bij alle consumenten. Niet alleen zijn wijnen uit de Pays d'Oc is in trek, ook liefhebbers van wijn weten de regio Pays d'Oc goed te vinden. Niet alleen voor wijn, maar ook voor het warme weer in de regio.

De wijnen van Beauté du Sud worden gemaakt in het westen van de Languedoc. Door wijnen uit de Languedoc, zoals deze Beauté du Sud, aan te schaffen en te drinken komt de Languedoc (terug) in uw wijnglas.

Pays d’Oc-wijnen

De wijnen van de Pays d’Oc hebben niet het keurmerk van de Franse wetgeving. Languedoc, Roussillon, Limoux en Corbières zijn bijvoorbeeld wel beschermde herkomstgebieden en AOC’s met eigen regelgeving. De Pays d’Oc is een veel ruimer gebied waarbinnen verschillende AOC liggen. AOC-wijnen hebben vaak strengere regelgeving op gebied van productie en plaats. De Pays d’Oc is een veel groter gebied waardoor veel meer wijnen onder deze naam geproduceerd kunnen worden.

Stijl van Beauté du Sud uit de Pays d’Oc

Wijnen van het grotere gebied van de Pays d’Oc staan bekend om het gebruik van slechts één druif. Dat zijn de zogenaamde vin de cépage-wijnen. Het gebruik van één bepaalde druif voor de wijn gebeurde voornamelijk met druivenrassen die oorspronkelijk niet thuishoorden in Zuid-Frankrijk. De Chardonnay is daar een goed voorbeeld van. Beauté du Sud heeft dus zo’n vin de cépage-wijn: hun rijpe chardonnay. Bestel deze Pays d’Oc-wijn voordelig bij Valkwijn.

Hoe smaken wijnen van Beauté du Sud uit de Pays d’Oc?

De wijnen uit de Pays d’Oc, zoals de Beauté du Sud, zijn heel vroeg drinkbaar. De rode wijnen uit het zuiden van Frankrijk zijn diep van kleur en hebben een jamachtig karakter. Het zijn volle en ronde rode wijnen. Witte wijn uit de Pays d’Oc smaakt licht gekruid en heeft ook een rond karakter vol fruit.

Wijn-spijs combinatie

De wijnen van Pays d’Oc zijn heel goed te gebruiken als aperitief of de mediterrane keuken. Koop mooie Pays d’Oc-wijnen voordelig op Valkwijn om zo uw maaltijd compleet te maken.