Billecart-Salmon Champagne-kopen bij Valkwijn

In 1818 begint het levensverhaal van Billecart-Salmon, het vermaarde Champagne-huis, met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. De 7e generatie die bijna 200 later de scepter zwaait heeft nog steeds dezelfde filosofie: elegantie, finesse en evenwicht. Het Champagne wijnhuis bevindt zich in het Franse dorp Mareuil-sur- Aÿ en is leveranciers voor veel invloedrijke sommeliers en grote chefs, de champagne wordt geroemd vanwege de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbare kwaliteit.

Billacart-Salmon Champagne-kopen? Dat kan bij Valkwijn. We hebben de Brut Reservé en de Brut Rosé beschikbaar in ons wijnassortiment

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijngaarden in Champagne-streek

Billecart-Salmon bezit en cultiveert zelf 30 hectare wijngaarden, de overige benodigde druiven worden bij wijnboeren ingekocht waar ze reeds een jarenlange relatie mee hebben en goed kennen. De Pinot Noir-druiven en Chardonnay-druiven komen van wijnvelden met een 1er en Grand Cru status in een kring rondom de Champagnestad Epernay. Van de rechteroever van de Marne komt ook de Pinot Meunier-druif, deels uit Leuvrigny en deels uit wijngaarden bij Epernay.

Traditie of moderne technologie?

Traditie en moderne technologie gaan bij Champagnehuis Billecart-Salmon hand in hand. De champagnemakers zijn zeer trots op de traditierijke voorgeschiedenis, maar onderhand zijn ze ook bewust bezig met het heden en toekomst en alles wat de allerbeste Champagne maken met zich meebrengt.