Viña Casa Silva wijn kopen bij Valkwijn

Het in 1892 opgerichte wijnhuis Vina Casa da Silva behoort tot de middelgrote wijnhuizen in Chili. Prachtig gelegen ten zuiden van Santiago in Colchagua met 830 hectare aan wijngaarden.
Deze wijngaarden zijn verdeeld over drie verschillende locaties. De hogere kwaliteitswijnen komen van de 100 hectare in Los Lingues, aan de voet van het Andesgebergte.
De oudste wijnstokken (meer dan 90 jaar oud) bevinden zich op de wijngaarden in Augustora, in het midden van de vallei met 350 hectare. De Reserva Vines staan in het zuiden dicht bij de kust en bezetten 380 hectare.
De Colchaguavallei staat bekend als een van de beste wijnstreken van Chili, de wijnen brengen meer finesse en complexiteit met zich mee dan bijvoorbeeld die uit de Maipovallei.
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Casa Silva Specials Carmenere
  • Vegan

Casa Silva Specials Carmenere

€ 49,95 Vanaf € 47,95
Casa Silva Reserve Viognier
  • Vegan

Casa Silva Reserve Viognier

€ 14,95 Vanaf € 13,95
Casa Silva Reserve Pinot Noir
  • Vegan

Casa Silva Reserve Pinot Noir

€ 14,95 Vanaf € 13,95
Casa Silva Reserve Carmenere
  • Vegan

Casa Silva Reserve Carmenere

€ 14,95 Vanaf € 13,95
Casa Silva Quinta Generation Bianco
  • Vegan

Casa Silva Quinta Generation Bianco

€ 23,50 Vanaf € 22,50
Casa Silva Gran Terroir Viognier
  • Vegan

Casa Silva Gran Terroir Viognier

€ 16,95 Vanaf € 15,95
Casa Silva Gran Terroir Chardonnay
  • Vegan

Casa Silva Gran Terroir Chardonnay

€ 16,95 Vanaf € 15,70
Casa Silva Gran Terroir Carmenere
  • Vegan

Casa Silva Gran Terroir Carmenere

€ 16,95 Vanaf € 15,95
Casa Silva Cool Coast Pinot Noir
  • Vegan

Casa Silva Cool Coast Pinot Noir

€ 21,95 Vanaf € 20,95
Casa Silva Chardonnay/Semillon
  • Vegan

Casa Silva Chardonnay/Semillon

€ 9,95 Vanaf € 8,95

Waarom is Casa Silva wijn zo bijzonder?

De oudste wijnkelder in de Colchagua Valley is eigendom van Viña Casa Silva. Het chileense wijnhuis ziet er heel traditioneel en historisch uit, terwijl Casa Silva Wijn een van het meest moderne wijnhuis is van Chili.

Het huis gelegen op eeuwenoud terrein in angostura beschikt over de meest moderne technologieën, ‘barrel rooms’ met de beste condities voor het rijpen van de wijnen en een speciale sector voor kleinere vinificatie processen.

De prijs voor ‘Best South American Wine Producer’ hebben ze dan ook niet voor niets ontvangen. De familie Silva werkt tot op de dag van vandaag vanuit de Colchagua Valley waar ze zijn begonnen.

Casa Silva, de beste Chileense wijn

In 2023 heeft Decanter, het beroemde wijnblad Casa Silva Gran Terroir 'Los Lingues' Carmenere uitgeroepen tot de beste Chileense wijn. Het was de eerste wijn uit de Colchagua Valley die deze prijs heeft ontvangen. 

Bij Valkwijn.nl verkopen we met trots deze beste Chileense wijn. Bestel direct deze beste Chileense wijn: Casa Silva Gran Terroir Carmenere.

Casa-Silva heeft hart voor natuur:

De wijnen weerspiegelen de betrokkenheid en passie van de familie met en voor de natuur. Viña Casa Silva is volledig eigendom van de familie en streeft er naar om hun roots en respect voor de natuur en mens over te brengen op de volgende generaties.


Casa Silva wijn bestellen?

Viña Casa Silva-wijn opende onder deze naam in 1997 toen hun lang gekoesterde droom werkelijkheid werd, namelijk hun liefde voor de Colchagua Valley ‘vangen’ in een fles wijn onder eigen label. Voorheen was het een fransman die de touwtjes in handen had genaamd Emilio Bouchon, hij kwam uit St. Emilion, Bordeaux. Hij maakte de wijnen met zijn familie sinds 1892, zij waren de pioniers van de Colchagua Valley. In 1997 werd het roer overgenomen door Mario Pablo Silva, samen met zijn vader maakte zei wijnen onder hun eigen label.

Waar is Casa Silva voor bedoeld?

Casa Silva is gemaakt voor de betere Horeca en gespecialiseerde wijnhandels. Deze wijnen komen van de beste terroirs uit de Colchagua Valley, perfect in balans, complext en elegant. De wijnen van Casa SIlva bestellen is perfect om met veel verschillende gerechten te combineren.

Verschillende series van Casa Silva:

Voor de Europese markt hebben ze de Family Series, wijnen van 2 verschillende druiven en uitermate geschikt voor dagelijks gebruikt. De Coleccion serie heeft als kenmerk z’n geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Ook hebben ze de Reserva en Gran Terroir series, deze wijnen hebben de perfecte harmonie tussen ‘fruit en ouderdom’. Ze weerspiegelen het karakter van het terroir, ze komen van de beste delen van de wijngaard en zijn onwijs elegant en complex.