Chateau Musar wijn bestellen? | Chateau Musar Bordeaux wijn uit Libanon kopen

Chateau Musar is een vreemde eend in de bijt, het wijnhuis is gevestigd in een minder bekend wijnland: Libanon. Als je het hebt over wijn landen kom je uiteraard bij Italië, Frankrijk en Spanje, toch is wijnbouw niet een nieuw fenomeen voor Libanon. De wijnpers werd in het land uit het midden-oosten al uitgevonden in de bronzen tijdperk.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnbouw in Bekaa Valley, perfect Terroir in Libanon

Bekaa Valley is de streek in Libanon waar Château Musar gevestigd is, de vallei, vertaald “Beekvallei”, heeft de ideale omstandigheden voor het telen van druiven. Het dal ligt tussen twee bergketens in rond duizend meter hoogte, de vallei is acht kilometer breed. Het is er buitengewoon warm in Bekaa Valley, de hoogte waarop Chateau Musar ligt zorgt ervoor dat het ’s nachts sterk afkoelt. De druiven van de Musar-wijnen conserveren hierdoor uitstekend de fruitige armoma’s, de besneeuwde bergtoppen zorgen voor voldoende water. Kortom een microklimaat is ideaal, wijnstok blijven in perfecte conditie. De ondergrond van het dal doet de rest, het is een mengsel van keien, leem en grijs kalksteen.
 

Hoe is Chateau Musar ontstaan?

In 1930 vond Chateau Musar het levenslicht, oprichter Gaston Hachor was geïnspireerd door de wijngeschiedenis in Libanon, de druiventeelt de terugging 6000 voor de moderne jaartelling. De zoon van Gaston, Serge, kwam in 1959 bij het bedrijf als wijnmaker, de Libanees, helaas kortgeleden overleden op 75-jarige leeftijd, is achttien jaar bezig geweest met het perfectioneren van de juiste formule voor de Musar-wijn, dit is hem zeer zeker gelukt! Dit is te proeven aan de wijnen die van het top wijnhuis komen.
 

Master Class wijnmaken

Serge Hochar is erg gericht op kwaliteit, getuige een uitermate vermakelijke anekdote: de heer Hochar was een aantal jaren geleden op een Master Class in Nederland, de gelegenheid was ter ere van het 80 jarige jubileum van Chateau Musar. Serge Hochar merkte tijdens de Master Class op  dat zijn Musar Rouge “al” zeven jaar na oogst moest verkopen, hij had liever gezien dat zijn Libanese Bordeaux nog langer in de kelder mocht doorrijpen, “zeven jaar is veel te kort voor deze wijn!” melde hij.
 

Hoe maakt Chateau Musar deze lekkere wijn?

Het klimaat, dat een combinatie is van hete, droge lucht aangevuld met een frisse bergwind en koude nacht, zorgt voor een gezond rijpe druif met heerlijke frisse zuren. De plek in de vallei is een perfecte plek voor natuurvriendelijke en biologisch gecertificeerde wijnbouw. Oogsten van de druiven gebeurt met de hand en vergisting gebeurt op natuurlijke wijze. De wijn wordt in het vinificatieproces niet gefilterd, ook wordt er minimaal sulfiet aan de wijn toegevoegd.