Chateau Ste. Michelle

Als je aan wijn uit de Verenigde Staten denkt, komt de staat Californië als eerste in gedachten op. En daar is op zich niets mis mee, maar in Washington State worden ook geweldige wijnen gemaakt!

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Chateau Ste. Michelle heeft sinds 1934 een rol als voortrekker vervuld en bezit op dit moment maar liefst 2.500 hectare. Het wijnhuis Ste Michelle maakte een grote sprong in de goede richting toen het in de handen in één sloeg met de beroemde Italiaanse familie en tevens wijnhuis 'Antinori' en de befaamde Duitse wijnmaker Dr. Ernst Loosen.

 

''Goede Amerikaanse wijnen komen alleen uit Californië''

Althans, dat was algmene misconceptie waarvan de oprichters van Chateau-Ste-Michelle het tegendeel wilden bewijzen. Ste. Michelle was een echte pionier op wijngebied in de staat Washington wat dat betreft.

 

Internationale samenwerking

Chateau Ste. Michelle wilde een best-of-both-worlds situatie creeën. Ze zijn gaan samenwerken met wijngiganten Ernst Loosen en Marchese Antinori. Deze partnerschappen hebben zowel voor nieuwe wijnkennis en uitstekende marketing gezorgd, maar ook hebben deze wijnhuizen samen een aantal uitstekende wijnen geproduceerd.