Cristom Vineyards wijn uit Oregon bestellen?

De bekende wijngebieden in Amerika zijn inmiddels ontdekt, maar wist u ook dat Oregon zeer goede wijnen herbergt? Op het heuvelachtige terrein van Oregon, liggen, heerlijk gekoeld door een zeebries van de Stille Oceaan, kwalitatief zeer goede ondergronden, aldaar rijpt de Pinot Noir-druif in alle rust.

Op de heuvel van de Noord-Amerikaanse heuvels startte de familie Gerrie, geleidt door Paul Gerrie, op vier wijngaarde de Cristom Vineyards.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijngaarden van familie Gerrie

Alle wijgaarden werden vernoemd naar sterke vrouwen uit de wijnmakersfamilie Gerrie, Eileen (vrouw van), Jessie (grootmoeder), Louise (grootmoeder) en Marjorie (moeder). Tegenwoordig is de wijngaard uitgebreid met de Paul Gerrie Vineyard.

Oregon als wijnregio

Oregon is al langere tijd in ontwikkeling als wijnregio. De regio uit het noorden van de Verenigde Staten is een wijngebied waar weinig rivaliteit heerst en de collegialiteit groot is. De aandacht in het gebied voor het terroir is enorm, echte ambachtslieden zijn hier aan het werk.

Daarbij is Cristom Vineyard een absolute kroonjuweel van die regio. Cristom Vineyards streeft met zijn heerlijke Pinot Noir-wijnen naar de allerhoogste kwaliteit. Daarbij brengen ze biodynamische en biologische wijnbouw tezame met een philosofie van grote expressionele, evenwichtige en dynamische wijnen. Daarbij gebruik makend van diepgewortelde wijnmaaktradities, lage opbrengsten en vergisting met inheemse gisten.