Culemborg wijn bestellen? Zuid-Afrikaanse Westkaap-wijn kopen

Culemborg is hedentendaags onderdeel van de wijnproducent Douglas Green Bellingham. Maar de historie van Culemborg Estate gaat veel verder, de naam van het Afrikaanse wijnhuis uit de West Kaap heeft Nederlanse roots, ten tijde van de VOC was de Nederlander Jan van Riebeeck – afkomstig uit Culemborg nabij Utrecht – beheerder van een grote lap grond in de streek Paarl vlakbij Kaapstad. Daar cultiveerde hij diverse gewassen, waaronder ook diverse druivensoorten. Hiermee was hij een van de pioniers van de West Kaap en grondlegger van deze wijnregio. Het wijnhuis is een waar eerbetoon aan deze grondlegger van de lokale wijnindustrie, de subtiele link met de afkomst van Jan van Riebeeck is de knipoog naar de historie van de wijngaarden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Culemborg, wijnen van Douglas Green Bellingham

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis is onderhand onder de vleugels van wijnmakers van het vermaarde Wine Estate Boschendal uitgegroeid tot een wijnproducent van een mooie range aan betaalbare en kwalitatieve Kaapse wijn. De overkoepelende wijngroep waaronder Culemborg valt is opgericht in 1991. Douglas Green en Union Wine sloegen de handen ineen en DGB ontstond. Inmiddels is de DGB-wijngroep een van de grootste onafhankelijke producenten van wijn in Zuid-Afrika, ze staan wereldwijd aangeschreven als distributeur van topmerken uit Zuid-Afriika, Culemborg schaart zich in deze lijst.
 

Terroir-invloeden op de Culemborg-wijn

Het klimaat in de West Kaap is mild, de vele invloeden van zowel de Indische Oceaan als de Atlantische Oceaan zijn kenmerkend voor deze Afrikaanse wijnregio. De Paarl waarin het wijnhuis ligt is vlakbij Kaapstad. De meest aangeplante druif is de Chenin Blanc, de specialiteit van dit gebied is de Shiraz/Syrah. De wijnen van Culemborg die bij Valkwijn verkrijgbaar zijn is een mooie samenvatting. We hebben voor u de Culemborg Blanc de Noir Rose, de Culemborg Cape Red, de Culemborg Cape White en de Culemborg Moscato geselecteerd. U kunt de Culemborg wijn bestellen en kopen met het herkenbare gemak van Valkwijn.nl