Dark Horse wijnen uit Californië

Dark horse is een prachtig wijnhuis gevestigd in de staat Californië. Beth Liston (eigenaresseen en oprichter) rijdt regelmatig met haar zwarte paard door de wijngaarden om het rijpingsproces van de druiven goed in de gaten te kunnen houden. De naam van het wijnhuis is dan ook hier aan afgeleid. Dark horse is nieuw in de markt en maakt wijnen op verschillende manieren. Zo proberen ze de oude en moderne stijl van wijn maken te combineren voor uitmuntende wijnen. De visie van het wijnbedrijf is om elegante, maar wel krachtige wijnen te produceren en hiervoor alleen de allerbeste druiven voor te gebruiken.

Beth Liston beschrijft haar stijl van wijnmaken als volgt;
''I’m constantly challenging myself to make better wine every year, and working out ways to create classic wines that are affordable and approachable, by working closely with our growers, especially during harvest time. At Dark Horse I use premium winemaking techniques at scale.'' - Lucy Shaw, 2021. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Dark Horse Zinfandel

Dark Horse Zinfandel

€ 9,95 Vanaf € 9,50
Dark Horse Sauvignon Blanc

Dark Horse Sauvignon Blanc

€ 9,95 Vanaf € 9,50
Dark Horse Chardonnay

Dark Horse Chardonnay

€ 9,95 Vanaf € 9,50
Dark Horse Cabernet Sauvignon

Dark Horse Cabernet Sauvignon

€ 10,95 Vanaf € 9,50

Dark Horse wijngaard

In het narjaar van 2014 onderging Dark Horse een volledige onderbetegeling op meer dan 20 hectare grond. Dit als voorbereiding op het planten van de nieuwe wijnstokken voor 2015. De grond van het wijnhuis bevat veel klei wat zorgt voor 'natte voeten' van de wijnstokken. Tegels helpen om dit vocht af te voeren en het wortelstelsel te voorzien, wat resulteert in een betere kwaliteit wijnstokken en bescherming tegen een droogteseizoen.

In Juni en Juli 2015 werden totaal 22.000 wijnstokken geplant, bestaande uit variëteiten als;  Cabernet Franc, Chardonnay, Riesling, Baco Noir, Vidal en Marquette. Dark horse was nog lang niet klaar met uitbreiden en hebben dan ook in 2021 nog 10 hectare Baco Noir en Marquette toegevoegd. Het tegelwerk hiervan was in oktober 2020 afgerond. De wijngaarden liggen verder perfect gelegen in de richting van de zon op een uitstekende hoogte. Door de hoogte van de wijngaarden krijgen de druiven de juiste verkoeling.