Larmandier-Bernier Champagne bestellen? | Larmandier Champagne kopen

Tot in de perfectie uitgevoerde champagne, Champagne wijnboeren Pierre en Sophie Larmandier worden niet voor niets gevierd als een van de beste Champagneproducenten van de Champagne-streek. De Champagnemakers bezitten in de Cote de Blancs een topterroir. Hun credo is dan ook "Au début, la terre et le cep…", vrij vertaald “als eerte de aarde en de wijnstok”. De wijngaard behelst in totaal 15 hectare rondom Vertus, daarbij cultiveren ze wijngaarden in Avize, Cramant Oger en Chouilly. De wijnen zijn met uiterste precisie en verfijning vervaardigd, met verschillende smaaklagen en complexiteit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Rijping van Larmandier-Champagne

De Champagne van Larmandier-Bernier rijpen minimaal 1 jaar alvorens ze aan de tweede vergisting beginnen. Non-vintage Champagnes worden voornamelijk samengesteld uit het courante jaar tezamen met een gedeelte van twee voorgaande jaargangen. De Larmandier-Champagne maakt van bodem tot druif een harmonische geheel.


Bio-dynamische wijncultuur

Er wordt een bio-dynamische wijncultuur gebruikt bij het wijnhuis uit Vertus, ze gebruiken natuurlijk gist dat van nature aanwezig is op de schil van de druif, dit is een zeldzaamheid in de Champagnewereld. De wijnstokken voor onder andere de chardonnay druiven zijn gemiddeld boven de 30 jaar, het rendement hiervan is laag. De smaak van de Champagnes is puur en natuurlijk. Briljante mouserende Champagne, zoals ze nog maar zeldzaam zijn in de wereld!


Larmandier-assortiment

Valkwijn heeft een aantal Larmandier-Champagnes in het assortiment.
De Longitude, een 100% Chardonnay, de wijndruiven komen voor het overgrote deel uit de wijngaarden van Vertus, een klein deel van de ingredienten komt uit Avize, Cramant en Oger. De Domaine Larmanier Longitude magnum en normaal formaat is de laatste jaren overladen met goede persnoteringen en oorkondes.

 

Champagne kopen bij valkwijn

Naast Domaine Larmandier Bernier kunt u ook andere topchampagnes bestellen bij Valkwijn!