Esk Valley wijn bestellen? | Esk Valley wijn kopen

Esk Valley is een van de meest toonaangevende wijnproducenten van Hawke’s Bay, sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw was het wijnhuis Esk Valley – dat gelegen is ten noorden van het pittoreske Hawke’s Bay in Bay View – een succesvolle wijnproducent. In de jaren daaropvolgend gingen de wijnverkopen van Esk Valley wat minder tot de Winery 20 jaar geleden werd overgenomen door de oprichter van Villa Maria, Sir George Fistonich.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Esk Valley Reserve Chardonnay

8,5

DGH

Esk Valley Reserve Chardonnay

€ 22,95 Vanaf € 21,50
Esk Valley Range Sauvignon Blanc

Esk Valley Range Sauvignon Blanc

€ 17,95 Vanaf € 16,95
Esk Valley Range Merlot

8,5

DGH

Esk Valley Range Merlot

€ 17,95 Vanaf € 16,95
Esk Valley Range Chardonnay

Esk Valley Range Chardonnay

€ 17,95 Vanaf € 16,95

Rode wijn van Esk Valley

De wijnindustrie van Nieuw-Zeeland is befaamd om de witte wijn. Toch zijn er in de Nieuw-Zeelandse wijnwereld enkele gebieden die zich gespecialiseerd hebben in rode wijn. Het oudste – en waarschijnlijk ook bekendste – rode wijngebied is het aan de oostkant van het Nieuw-Zeelandse Noorder Eiland gelegen Hawke’s Bay, het wijngebied heeft een 160 jaar oude wijngeschiedenis, de tempraturen zijn ideaal voor een druif zoals Syrah, warme tempraturen zorgen voor een perfecte rijping van de Syrah-druif. De beste rode Esk Valley-wijn komen van de hellingen een paar kiliometer verderop, van de wereldberoemde Gimblett Gravels.

Chardonnay uit Hawke’s Bay

Vanwege het uitstekende terroir van Hawke’s Bay rijpen de druiven voor de Chardonnay-wijn ook voortreffelijke. De bijzondere Esk Valley Chardonnay wordt samengesteld met druiven van verschillende wijngaarden uit de streek, druiven die groeien in het noorden nabij Bay View zorgen voor tonen van tropisch fruit, de citrustonen en fijne zuren zijn afkomstig van fruit dat groeit op het terras boven de Tutaekuri rivier bij Puketapu, de druiven van de verschillende wijnpercelen worden apart ingezameld en gisten voor een deel in eikenhouten vaten en voor een deel in RVS tanks. Als de wijn de gisting heeft gehad blijft de wijn op de ‘lie’ daarna blenden ze de verschillende wijnsappen en volgt de botteling. Deels krijgt de wijn ook de malolactische gisting, zo worden de appelzuren wat teruggebracht waardoor een mooie romige textuur ontstaat. Heerlijke uitgebalanceerde wijn ontstaan, een ideale combinatie voor een kwaliteits-Chardonnay. 

Esk Valley Wijn uit Marlborough

Naast de verschillende druiven die groeien rond Hawke’s Bay komen druiven voor witte wijnen en pinot noir van het Zuider Eiland van Nieuw-Zeeland. Omdat de tempraturen in Hawke’s Bay niet koel genoeg zijn voor bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc wordt er uitgeweken naar wijngaarden in het andere beroemde Nieuw-Zeelandse wijngebied Marlborough.