Fontanafredda wijn bestellen? | Fontanafredda wijn kopen

Als een van de historische wijnhuizen van de Italiaanse wijnregio Lange is Fontanafredda nog steeds een toonaangevend wijnhuis voor de prestigieuze en beroemde Barolo, voor de mousserende Asti Spumante en van talloze andere interessante wijnen en sprankelende wijn. De Fontanafredda wijn kopen, dat kan bij Valkwijn.nl

Historisch wijnhuis Fontanafredda

In 1858 is de officiele start van de geschiedenis van deze historische Italiaanse wijngaard. De zoon van de koning van Sardinie, Vittorio Emanuelle II, is een echte visionair, hij koopt het landgoed voor ‘La Bela Rosin’, zijn maitresse Rosa Vercellana. Vittorio gebruikt de meest moderne inzichten van zijn tijd voor de wijnproductie waardoor er vanaf het begin de meest prachtige Barolo’s werden gemaakt. De historische wijngaard werd overgedragen aan Maria Vittoria en Emaniele Alberto graaf van Mirafiori en Fontanafredda, hun kinderen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

De wijngaarden van Fontanafredda

De wijngaarden van het Italiaanse ‘casa de vino’ bevinden in het hart van de Langhe, verspreidt over de glooiende heuvels en bij de beste wijndorpen van de regio zoals Serralunga, d’Alba, Barolo en Diano d’Alba. Alle plekken waar de wijdruiven groeien liggen op de beste gronden van de wijnstreek, deze bodem heeft een buitengewoon hoog  gehalte van klei. De wijngaarden liggen allemaal op hoogte tussen de 200 meter en 400 meter boven zeeniveau. Daarmee is het totale wijngaardbezit 70 hectare en is elk wijnperceel voorzien van een uitstekend terroir. Zo is de aanplanting van de wijndruiven – zoals de Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Moscato -  voorzien van een enorm kwaliteitspotentieel, aangevuld met de beste druiven van ongeveeer vijftig samenwerkende wijnboeren uit de Lange en Roero ontstaan kwaliteitswijnen.

Oude tradities van Piemonte

De wijn wordt bij wijnhuis Fontanafredda nog met oude tradities geprodcueerd. Deze bewuste respectvolle keuze voor de klassieke stijl voor omgang met de wijngaard, bodem, druiven en klimaat wordt al jaren gerespecteerd.

Elegante Barolo-wijn

Niet te zware wijn, elegant, rode wijnen rijpen op traditionele grote houten foeders, fusten van de kenmerkende streek. De kleine houten vaten, barrigues, zijn voor de beste wijnen om zo een subtiele houtkarakter te geven. Voor de moderne nieuwe wijnen zijn naast de traditionele vinificatieprocessen de modernste installatie aangelegd, de beste technieken zijn daardoor voorhanden.