Franz Haas wijn uit Alto Adige, Italië!

Al sinds 1880 maakte de familie Haas wijnen, generatie na generatie ging het bedrijf over van vader op zoon welke allemaal Franz heten. De Franz Haas die nu aan het roer staat van dit prachtige wijnbedrijf beheert 50 hectares wijngaarden in de prachtige Alto Adige. Franz Haaswijn staat bekend om het mooie evenwicht in de wijn, en niet te hoge alcoholpercentages. Vaak liggen deze tussen de 12,5% en 13% wat tegenwoordig aan de lage kant is. Maar de wijnsmaak ligt zeker niet aan de lage kant, een waanzinnige beleving van lokale druivenrassen zoals Müller-Thurgau en Lagrein, samen met de Europese druivenrassen zoals Merlot, Pinot Noir en Chardonnay is een geweldige combinatie. Franz Haas zijn topwijnen zijn terug te vinden op de wijnkaarten van de beste restaurants ter wereld en hij wordt door veel wijnkenners gezien als de beste Pinot Noir producent van Italië.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijngaarden van Alto Adige

De wijngaarden zijn prachtige gelegen ten zuiden van Tirol vlak bij de Oostenrijkse grens. Op de steile berghellingen tot 700 meter moet alles met de hand worden gedaan. Het plukken gebeurt door het vaste team van Franz Haas zodat de druiven worden onderworpen aan een strenge selectie en alleen de beste druiven worden gebruikt voor deze wijnen. De Alto Adige is erg klein, minder dan 3% van alle wijn uit italie komt hier vandaan. Toch is het vanwege het Alpenklimaat erg gewild om wijn te maken. Dit klimaat komt de aroma’s van druiven zeer ten goede.

Franz zijn nieuwste project zijn de Sofi wijnen, vernoemd naar zijn dochter Sofia en zijn een waar prijs/kwaliteitswonder.

 

Wijnen van Franz Haas bestellen | kopen op Valkwijn.nl