Gustave Lorentz wijn kopen?

De wijngeschiedenis van wijnhuis Gustave Lorentz gaat terug naar de 17de eeuw. Echter de officiele oprichting was in 1836. De smit en wijnbouwer Jean-Georges Lorentz was de eerste van de vele generaties die zich vestigde in het hart van de Elzas in het dorpje Berheim, een schilderachtig dorpje gelegen ten noorden van Colmar in het departement Haut-Rhin, dit schilderachtige stuk Elzas wordt gezien als het mooiste en beste stukje Elzas. In dit stuk van de Elzaswijnstreek heeft onderhand nazaat Georges Lorentz sinds 1995 de leiding. Zijn drie dochters, achtste generatie Lorentz, staan op het punt om in het bedrijf te stappen, de slogan van Lorentz kan dus binnenkort aangepast worden, maar is vandaag de dag : "Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers".

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Terroir van de Elzaswijn

Het wijnhuis Gustave Lorentz strekt zich over de heuvelflanken rond Bergheim uit over in totaal 33 hectare wijngaarden, van de voor regionale maatstaven ruime wijngaard zijn van de 33 hectare 12,8 hectare als Grand Cru Altenberg de Bergheim geclassificeerd en 1.75 hectare als Grand Cru Kanzlerberg.

Welke druivensoorten groeien er op de wijngaarden van Gustave Lorentz?

De klassieke Elzaswijndruiven, zoals riesling, pinot blanc, pinot gris, silvaner, muscat en gewurztraminer, worden door de familie Lorentz gecultiveerd.
Georges heeft sinds zijn aantreden een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd binnen de wijnfamilie. De focus van de wijnbouwer ligt voor een belangrijk deel op kwaliteit, daarnaast zoeken ze ook op puurheid, persoonlijkheid, balans en drinkbaarheid. Naast de smaakkeuzes heeft het wijnhuis ook ingezet op duurzaamheid, alle eigen wijngaarden zijn sinds 2012 biologisch gecertificeerd door EcoCert.

Vinificatieproces

Bij wijnhuis Gustave Lorentz werken ze met traditionele processen. Het wijnhuis produceert zijn eigen wijnen met wijndruiven uit de eigen wijngaarden, daarbij is de wijnproducent Gustave Lorentz ook een handelshuis, dit is een combinatie die in de Elzas vaker voorkomt.