Mas de Daumas Gassac wijn bestellen? Verkrijgbaar bij Valkwijn.nl

Dankzij Aimé Guibert zijn de wijnen uit de Languedoc volwassen geworden. Met zijn wijndomein Mas Daumas Gassac heeft hij kwaliteitsvolle wijnen geproduceerd. De rode en witte wijn van zijn Daumas-Gassac kwalitatief zeer hoog.
Dit wijnhuis is de vader van de 'Grand Cru van de Languedoc': topkwaliteit dus.

Bestel deze mooie kwalitatieve wijnen bij Valkwijn.nl en geniet zo van een Zuid-Franse beleving vanaf uw eigen gekozen locatie. Zuid-Frankrijk in een fles, dat is Mas de Daumas Gassac.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beroemdheid van Mas de Daumas Gassac

Véronique en Aimé Guibert zijn de grondleggers van deze absolute-topwijngaard. In 1971 hebben ze een pand in de Languedoc betrokken net onder Aniane, even ten westen van Montpellier. Vanuit een missie is dit wijndomein opgericht: de wijnregio Languedoc uit het slijk trekken. Tot in de jaren ’80 stond languedoc-wijn gelijk aan bulk-wijn en voornamelijk makkelijke tafelwijnen. Guibert en de zijnen zagen de potentie van de omgeving om juist kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren.

Wat betekent Grand Cru van de Languedoc?

Sinds de extreme kwaliteitsverbetering van de wijngaard Mas de Daumas Gassac wordt dit wijndomein gezien als een grand cru van de Languedoc, maar wat betekent dat? In de Bordeaux en Bourgogne wordt gewerkt met ‘Grand Cru-wijnen’, maar in de Languedoc bestaat die kwaliteitsaanduiding (nog) niet. Grand Cru mag alleen gebruikt worden voor de beste wijngaarden en die zijn allemaal geclassificeerd.

Waarom zijn de wijnen van Mas de Daumas Gassac zo lekker?

De wijnfamilie wil de beste kwaliteit van hun wijn, ze hebben immers een reputatie hoog te houden: de beste wijn uit Zuid-Frankrijk maken. Dat kunnen ze zeer goed. Hun wijnen worden gerekend tot de beste wijnen uit de Languedoc. Hoe dat komt? De familie weet wat het betekent om een pionier te zijn om zo de beste wijn te produceren. De gerenommeerde wijnjournalist Robert parker schaart dit wijnhuis onder zijn persoonlijke favorieten en dat is niet voor niets.

De naam van deze wijnproducent

De naam Mas in de naam van Daumas Gassac refereert aan een Franse herenboederij waar twee verdiepingen aan verbonden zijn. Mas is van oudsher opgebouwd als opslagplaats voor landbouwproducten, zoals wijn. De naam is dus klassiek, zoals ook de wijn zeer klassiek is.

Mas de Daumas Gassac-wijn kopen

Bij Valkwijn weten we wat lekker is, vandaar dat we deze mooie wijnen van de topproducent verkopen, speciaal voor u. Geniet van heerlijke Zuid-Franse wijnen uit een warm en zwoel klimaat. We bieden u de beste prijzen en leveren de beste klantenservice. We staan bij Valkwijn voor u klaar om u te helpen de beste wijn in huis te halen.