Oliver Zeter wijn bestellen? | Weingut Oliver Zeter wijn kopen

Oliver Zeter, oudste van twee broers, studeerde oenologie in Maikammer en Deidesheim, Duitsland. De wijnmaker ging in de leer bij wijnhuizen in Zuid-Frankrijk en Italië, als kersverse wijnbouwtechnicus ontwikkelde hij kennis bij het wijngoed Dr. Deinhard. Ook broer Christian werd besmet met het wijnvirus door zijn familie en omgeving. Afgestudeerd van een business-opleiding begonnen Christian en Oliver – net terug uit het buitenland – de twee broers met importeren van wijnen van over de hele wereld en verkochten deze in hun wijnwinkel in Duitsland.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Start van Wijnhuis Oliver Zeter

Oliver keerde terug naar Neustadt in de Pfalz, aldaar bottelde hij in 2007 in samenwerking met plaatselijke wijnboeren – na enkele tests in zoektocht naar perfectie – zijn eerste jaargang onder het wijnlabel Oliver Zeter en Schäffer & Zeter. De houtgerijpte Sauvignon Blanc ‘Fumé’ was gelijk een groot succes en hij kwam hiermee in de picture bij wijnliefhebbers en deskundige. Er werd door de wijnproducent extra aandacht gegeven aan het karakter van de druivensoorten, waardoor de eigen stijl weerspiegelt in de mineralen en fruitige wijnen. Volgens Weinwisser was deze Sauvignon Blanc een van de beste van de wijnstreek uit de Alpen, misschien zelfs wel de beste van vergelijkbare Sauvignon Blancs uit Zuid-Tirol. Ook wijngids Gault&Millau was in 2015 positief over het Duitse wijnhuis "Dit bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In grootte maar ook wat betreft kwaliteit."

Hedendaags wijn-portfolio van Weingut Oliver Zeter

Tegenwoordig beschikt Zeter over grote wijngaarden, zestien hectare inmiddels, daarvan zijn zes hectare in eigen beheer van wijnmaker Zeter. De overige druiven worden ingekocht bij andere wijnboeren uit de wijnregio Pfalz. Het wijngoed produceert de gerenommeerde Sauvignon Blanc, daarnaast wijnen van de inheemse druivensoorten weißburgunder, grauburgunder, riesling, muskateller en spätburgunder. Ook heeft het wijnhuis uit Pfalz wijn van viognier, cabernet sauvignon, cabernet franc en syrah.