Quinta do Quetzal-wijn bestellen

In een van de oudste wijngebieden van Portugal, Alentejo, ligt het wijndomein Quinta do Quetzal. De Romeinen maakten al wijn op deze wijngronden. Met aandacht voor traditie van Romeinen en van de streek Alentejo wordt wijn gemaakt door Quinta do Quetzal.
Het wijndomein is opgericht door een Nederlands echtpaar, dus deze wijn heeft een Nederlands tintje, maar van het koude klimaat in Nederland wordt niets gemerkt met dit wijndomein.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijn van het wijndomein Quinta do Quetzal

Het wijndomein Quinta do Quetzal is opgericht begin jaren 2000 door Cees en Inge de Bruin. Dit echtpaar wilde een wijndomein oprichten die de regio glans zou geven. Dat is uitermate goed gelukt. Naar hun eigen ontwerp is Quinta do Quetzal een top-wijnhuis geworden. In 2016 is dit nieuwe gebouw geopend.

Wijn en kunst:

In het nieuwe gebouw van Quinta do Quetzal is een restaurant, winkel en een kunstcentrum gevestigd. De liefde voor kunst zit bij de familie De Bruin zeer diep. Cees de Bruin heeft vanaf jonge leeftijd kunst verzameld en is lid geweest van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum. Die passie heeft hij naar Portugal verhuisd waar de dochter van Cees en Inge geregeld met de eigen collectie tentoonstellingen organiseert. De perfecte combinatie: lekkere wijn met mooie kunst.

Voordelig wijn bestellen uit mooie wijngebieden.

Bij Valkwijn bestelt u voordelig uw Quinta-do Quetzal wijnen. We hebben een ruime keuze van toegankelijke wijnen van Quinta do Quetzal uit het oudste wijngebied van Spanje en Portugal: Alentejo.

Welke wijnen heeft Quinta do Quetzal?

Valkwijn verkoopt de lijn van Quinto do Quetzal onder de naam Guadalupe. De naam van de Guadalupe-wijnen betekent: rivier met zwarte stenen. Dat gaat terug op het landschap van Alentejo. Midden in het hart van deze regio ligt het wijndomein Quinta do Quetzal. Verscholen tussen de wijngaarden en onder een laag schist.