Telmo Rodriguez

Deze Spaanse wijnmaker heeft wijn met de paplepel binnengekregen. Zijn vader heeft het wijndomein Remelluri in de Rioja opgezet.

Het lag dan ook voor de hand dat hij vinologie ging studeren aan de Universiteit van Bordeaux.

Nadat hij was afgestudeerd is hij niet teruggegaan naar de Rioja maar heeft hij zich toegespitst op de Douro.

Inmiddels is hij een rondtrekkend wijnmaker waarbij hij zijn diensten aanbiedt aan het familiedomein, zijn voormalige domein in de Douro en alles en iedereen die van zijn expertise en kunde gebruik wil maken.

Maak kennis met een van de beste wijnen uit de Duero in Spanje: Gazur

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Telmo Rodriguez wijn bestellen

Een van de stokpaardjes van Rodriguez is het werken met inheemse druivenrassen. Hij zorgt ervoor dat die wijnen ook op de traditionele manier besnoeid worden, zonder tussenkomst van draden waarlangs de druiven kunnen groeien.

Op die manier groeien en bloeien de wijnranken op een zelfstandige manier en hij laat ze het liefst net iets verder van elkaar groeien, zodat de druiven geen energie of zon stelen van hun buurdruiven.

Door geen gebruik te maken van kunstmest werkt Rodriguez eigenlijk op een biologische manier, hoewel zijn wijnen formeel niet zo geclassificeerd zijn. Kortom: koop je een wijn van Rodriguez dan ben je verzekerd van een authentiek en kwalitatief glas!

Een vergelijkbaar verhaal heeft Alfaro Palacios. Bekijk zijn wijnen via deze link.