Spaanse-Torres wijn kopen en bestellen bij Valkwijn

De geschiedenis van de Famillie Torres wijn gaat al een poosje terug, tot wel in 1870 toen de eerste wijngaard werd aangeplant door wijnmaker Miquel Torres in de buurt van Barcelona, Pénedes. De prachtige ligging van het wijnhuis van Torres ligt aan de grond van het succes, een perfecte combinatie van hoogte, grond en het microklimaat waren doorslaggevend voor Torres wijn. Inmiddels is het Torres-wijnbedrijf gigantisch uitgebreid met meer dan 1900 hectare aan eigen wijngaarden. Waarvan de Torres familie koploper is in DO gekwalificeerde wijngaarden in Penedès, een keurmerk wat uitsluitend aan gerenommeerde Spaanse en sinds de jaren 70 ook Californische en Chileense wijnhuizen wordt uitgereikt. Wijnhuis Torres-produceert en verwerkt veel verschillende druivenrassen tot prachtige rode wijnen zoals Tempranillo, Garnacha, Cabertnet Sauvignon, Pinot Noir. Uiteraard produceren ze bij Torres ook heerlijke witte wijnen. Variërend in prijsklasse heeft Torres-wijn voor ieder wat wils, complexe wijnen tot heerlijke instappers. Torres wijn kopen en bestellen doet u uiteraard bij Valkwijn, een groot assortiment van deze Spaanse Torres topwijnen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Waarom is Torres wijn zo milleu verantwoord?

Miquel Torres wijn staat er om bekend met zorg voor het milieu te wijn te produceren. Het is daarom ook niet gek dat Torres extreme doestellingen stelt voor de productie van hun Spaanse wijnen. Zoals het reduceren van het glasverbruik, in de Verenigde Staten is alle wijn van Torres organisch waar dit in Chili al 15% en in Spanje zelfs al 30% van de wijnen. Torres wijn is erg milieu verantwoord. 

Wijnhuis Torres is benoemd tot het eerste wijnbedrijf dat milieu vriendelijk produceert. En zelfs verkozen als “Groen wijn bedrijf van het jaar” Wijn van Torres wilt de effecten nog verder terugbrengen. In 2020 terugbrengen met een derde. Want, zoals Torres wijn zelf zegt: “Hoe beter we voor onze aarde zorgen, hoe beter de wijn zal smaken!”

natureo torres wijn


Alcoholvrije wijn van Torres

Het spaanse wijnhuis is een van de weinige wijnhuizen die naast hun wijnen, ook kwalitatief hoogwaardige alcoholvrije 0.0 wijnen produceert. De Torres Natureo is gedealcoholiseerde wijn. Torres heeft twee varianten. De Natureo Muscat, en de Natureo Rosé. Beide zeer zachte en fruitige wijnen. 

Waarderingen en prijzen voor wijnhuis Torres

  • 2020 ‐ World’s Best Vineyards : Top 50
  • 2015, 2017 en 2018 ‐ Drinks International: Meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld!