Vergelegen-wijn kopen? | Vergelegen Estate

De gouveneur van de Kaap in 1700, Adriaan van der Stel, verwierf een groot domein in de Lourens riviervallei. Het landgoed viel uiteen toen van der Stel teruggeroepen werd naar Nederland. In het meest authentieke deel, Vergelegen, waar in 1700 al de eerste wijnstokken van de druivenvariëteiten "blue muscatel", "witte muscatel", "steendruif (chenin blanc)" en frontignan werden aangeplant door Willem Adriaan van der Stel. Familie Theunissen, de opvolgers van de familie van der Stel, beheerde de wijngaarden tussen 1798 en 1899.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Stap naar wijnmodernisering

In 1962 werden de oude wijnstokken gerooid, waarna de nieuwe eigenaar, Anglo American Corporation, in 1987 plaatsmaakte voor "moderne" en nieuwere druivenvariëteiten, er werden wijnranken aangeplant zoals cabernet sauvignon, merlot en chardonnay.

Hedendaagse Vergelegen-wijn

Het nieuwe wijnhuis Vergelegen opende in 1992 de deuren, de door Eric de Rothschild uitgevoerde plechtigheid was het startpunt voor deze parel uit de Kaapse wijnbouwindustrie. Gelegen op het hoogste punt van Somerset-West, regio Stellenbosch, is het wijnhuis Vergelegen voorzien van de modernste wijnkelders. De volledig ondergrondse wijnkelders is opgebouwd uit vier lagen en gaat tot 15 meter diep.
wijntonnen
Bij Vergelegen winery draait alles om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg, ook wel genaamd de "Beast on the Hill". Deze bijnaam kreeg hij ins de Zuid-Afrikaanse wijnpers, men vond hem een ongeleid projectiel, een excentrieke wijnmaker die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker.
 

Prijzen en onderscheidingen van Vergelegen wijn Estate

  • Twee maal de hoogste onderscheiding bij de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen met de Vergelegen Red, de rode topwijn van Vergelegen Estate als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld.
  • Internationale fans zoals Nelson Mandela en de Clintons.
  • Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn.
  • Een eervolle 34ste plek in de “World’s Best Vineyards 2019 competition, daarmee de beste op het gehele Zuid-Afrikaanse continent!
  • Niet alleen schitterende wijnen, maar ook geweldige mensen die bij de toerisische kant van Vergelegen zorgen voor een uitmuntende hospitality!

 

Klimaat van deze Stellenbosch-wijn 

Vergelegen ligt in Stellenbosch, niet ver van de Atlantische Oceaan. De invloed op de wijndruiven van het wijnhuis van False Bay is belangrijk, niet ver gelegen van de wijngaarden zorgt deze zeelucht voor een uitstekende ontwikkeling van de druiven. Op 140-310 meter boven de zeespiegel liggen de wijngaarde vrij op de zon van noord tot en met zuidwest. 
wijnvelden