Villa Maria wijn kopen en bestellen | Nieuw-Zeelandse wijn

Een van de meest innovatieve wijnhuizen uit Nieuw-Zeeland is toch wel Villa Maria Estate. Al voor 1970 bottelde de oprichter Sir George Fistonich zijn eerste oogst. Voor de relatief nieuwe wijnproductie in Nieuw-Zeeland is dat een uitzonderlijke prestatie. De wijnen van Villa Maria kopen bij Valkwijn is eenvoudig en snel. Het opmerkelijke aan dit wijnbedrijf is dat Villa-Maria-wijn in 2020 het enige ( grote ) famillie wijn-bedrijf is in Nieuw-Zeeland. De van origine Kroatische George Fistonich heeft er bewust voor gezorgd om Villa Maria’s wijnhuis niet uit te laten groeien tot een ‘te’ groot wijnhuis. Een mooie beheersbare middelpositie heeft zijn voorkeur om de kwaliteit van de topwijnen op deze manier te blijven waarborgen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

De kwaliteit van Villa Maria wijn

De constante, en hoge kwaliteit van de nieuw-zeelandse wijnen van Villa Maria hebben zeker een grote rol gespeeld bij het verkrijgen van verschillende wijnonderscheidingen en hun huidige reputatie in de wijnsector.
  

Hoe innovatief is Villa Maria’s wijnhuis?

Villa Maria Estate heeft in veel manieren altijd vooruit gelopen op de innovatie in de Nieuw-Zeelandse wijnbranche. Zoals bijvoorbeeld de introductie van de schroefdop die nu bijna niet meer weg te denken is. Ook qua duurzaamheid maakt Villa Maria grote stappen in haar wijnbouw. Onlangs zijn ze ook door Supreme Green Ribbon Award genomineerd, en hebben de prijs voor het meeste groene wijnhuis in de wacht gesleept. Hard werken wordt beloond, zo ook in het wijngebied van Villa Maria. Ze danken de kwaliteit aan het harde werken in de wijngaarden. Ze willen de grote-wijngaarden in eigen beheer houden om zo de kwaliteit te blijven waarboregn. Ook wordt er bewust gewerkt met een groot deel ‘contract growers’ waar een goede band mee is. Deze zorgen voor grote flexibiliteit in de wijnteelt. In de wijnregio Marlborough is zo goed als de helft van de druiven voor Villa Maria van de 400 wijngaarden die zij zelf bezitten. De andere helft is afkomstig van de contractgrowers.
 De filosofie van het bedrijf kun je goed samenvatten als ‘De beste wijnmakers, de beste wijngaarden. Dat zorgt voor kwaliteit op alle vlakken.