Vinas Del Vero

Viñas del Vero is één van de grootste wijngaarden in Spanje en heeft zijn naam te danken aan de beroemde Vero-rivier die er langs stroomt. Het spectaculaire landschap in deze regio (Somontano) zorgt naast een mooi uitzicht, ook voor een ideale ligging van de Viñas-del-Vero's-druiven, 450 tot 600 meter boven zeeniveau! De wijngaard zit precies tussen de Pyreneeën en de Middellandse zee in, hier blijft het relatief koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

De wijnen van Viñas del Vero

Dit Spaanse wijnhuis teelt inheemse druiven uit de Somontano regio: Tempranillo, Moristel, Garnacha en Macabeo maar inmiddels ook druiven van verder weg: Chardonnay, Gewürztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Viñas del Vero El Ariño produceert echte kwaliteitswijnen en kan de kosten voor zo'n kwaliteitswijn naar beneden brengen door de grote productie.

 

Wijn kopen van Vinas del Vero El Ariño?

De wijnen van Viñas variëren veel. Om deze variatie in prijs en kwaliteit duidelijker te maken, hebben ze hun wijn opgedeeld in vier klasses: Vinos Jovénes, Vinos Varietales, Vinos de Colección en Vinos de Autor. In de eerste klasse vallen de basis rode, witte en rosé-wijnen, ongecompliceerde fruitige wijnen gemaakt van twee druivensoorten en bedoeld om in hun jeugd te drinken. Verder is er de Varietales-klasse, het middensegment. Als derde is er de Colección voor wijnen met extra concentratie en complexiteit. Tot slot is er De Vinos de Autor waarvan slechts gelimiteerde hoeveelheden beschikbaar zijn, ookwel de paradepaardjes van Viñas del Vero.

 

Vinas-Del-Vero-arino