Weingut Claes Schmitt Erben

Al 7 generaties lang maakt de familie Schmitt fantastische wijnen. De excellentie van deze Weingut komt volgens de huidige eigenaar Claes doordat de stenen rondom de druiven de zon weerkaatsen en zo de druif een optimale zon-schaduwverhouding geeft. Ook zijn de druiven die de Schmitt-familie gebruikt relatief klein en zitten de wortelen van de druif zeer diep in de grond, wat voor een minraalrijke wijn zorgt. Ontdek de Weingut Claes Schmitt Erben-wijnen op valkwijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Tijd, aandacht en souplesse

Na de 'zo laat mogelijke' oogst worden de druiven zorgvuldig verwerkt en geperst om het fermentatieprocess zo langzaam mogelijk te laten gaan. Dit gebeurd in houten vaten of roestvrij stalen tanks. Volgens Claes Schmitt Erben geven ze zo de wijn echt de tijd die het nodig heeft, voordat het klaar is om gebotteld te worden.

 

Wat maakt de wijnen van Weingut Claes Schmitt Erben zo uniek?

Door de unieke regio waar de wijngaard zich bevindt kunnen de wijnen onmogelijk gekopieerd worden. De unieke geologische omstandigheden maken het een exceptionele wijnregio. De stijle bergen en heuvels van het Mosel gebied zorgen dat het werk des te lastiger wordt, maar de geven de wijn die speciale smaak.

 

De-Claes Scmitt Erben wijnen bestellen?

Op Valkwijn.nl hebben we een selectie gemaakt van heerlijke Claes-Schmitt wijnen. De selectie vind je hier onder.