Asperge wijnen: de perfecte match voor het aspergeseizoen!
Het is weer aspergetijd! Een culinair hoogtepunt waar we elk voorjaar naar uitkijken. Witte asperges, ook wel "het witte goud" genoemd, hebben een zachte en verfijnde smaak, terwijl groene asperges juist een wat krachtiger karakter hebben. Of je ze nu klassiek met ham en ei eet, verwerkt in een romige risotto of combineert met vis, de juiste wijn maakt je aspergegerecht helemaal af. Onze wijnexperts hebben de beste combinaties voor je op een rijtje gezet.
Klassieke witte asperges met ham, ei en botersaus
Ingrediënten: Witte asperges, gekookte eieren, gekookte ham, krieltjes en gesmolten boter. Bereiding: Kook de asperges en krieltjes. Serveer met plakjes ham, fijngehakt ei en overgiet alles met gesmolten boter. Wijnsuggestie: Een elegante Pinot Blanc past hier perfect bij.
Gustave Lorentz Pinot Blanc
Emil Bauer Pinot Blanc Happy
Castelfeder Vom Stein Pinot Bianco
Asperges met zalm en hollandaisesaus
Ingrediënten: Witte asperges, gerookte of gebakken zalm, hollandaisesaus en krieltjes. Bereiding: Kook de asperges en krieltjes. Serveer met een mooi stuk zalm en romige hollandaisesaus. Wijnsuggestie: Een frisse Riesling of een lichte Chardonnay zonder houtrijping is een goede keuze:
Weingut Claes Erben Riesling
Emil Bauer No Seks Just Riesling
Warwick Estate The First Lady Chardonnay
Aspergerisotto met Parmezaan
Ingrediënten: Groene of witte asperges, risottorijst, bouillon, Parmezaanse kaas, ui, witte wijn en boter. Bereiding: Bak de ui en risottorijst glazig, blus af met witte wijn en voeg beetje bij beetje bouillon toe. Roer op het einde de in stukjes gesneden asperges en Parmezaanse kaas erdoor. Wijnsuggestie: Een verfijnde Weissburgunder past hier goed bij:
Emil Bauer Weissburgunder
Stefan Meyer Loss Lehm Chardonnay – Weisser Burgunder
Weingut Heinrich Naked White
Asperges met pasta en citroenroomsaus
Ingrediënten: Groene asperges, pasta (bijv. tagliatelle), room, citroen, Parmezaanse kaas en knoflook. Bereiding: Kook de pasta, bak de asperges kort in olijfolie en meng ze met room, citroensap en Parmezaan. Wijnsuggestie: Een frisse Grüner Veltliner maakt dit gerecht compleet.
Valk in Oostenrijk Grüner Veltliner
Weingut Topf Strassertal
Schlumberger Grüner Veltliner Brut
Gegrilde asperges met burrata en balsamico
Ingrediënten: Groene asperges, burrata, balsamico-glazuur, pijnboompitten en olijfolie. Bereiding: Grill de asperges kort en serveer ze met romige burrata, pijnboompitten en een drizzle balsamico-glazuur. Wijnsuggestie: Een frisse Sauvignon Blanc past hier goed bij:
1862 Huiswijn Sauvignon Blanc
DeGras Amaral Sauvignon Blanc
Saint Clair Sauvignon Blanc
Geniet van het aspergeseizoen met deze heerlijke gerechten en bijpassende wijnen!
Blijf op de hoogte van al onze acties
Inschrijven voor onze nieuwsbrief