Château Branaire Ducru 2011

Château Branaire Ducru 2011 2011

Bordeaux

Diepe kleur met een neus van zeer subtiele bloemaroma's, rood fruit, zwart fruit en specerijen. Fraaie dikte, kwiek en subtiele tannines in de mond. Lange, zuivere afdronk.
€57,50
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
180640
Sluiting
Kurk
Land
Frankrijk
Kenmerken
Bewaarwijn
Lekker bij
Rundvlees, Varkensvlees, Pasta met roomsaus, Witvis, Kaas, Mosselen, Kreeft, Schaal- en Schelpdieren, Asperge, Salade, Kaasfondue, Zalm, Kaasplank, Sushi, Risotto, Aziatisch pittig
Druif
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
James Suckling
92
Streek
Bordeaux - Saint-Julien
Robert Parker
93
Te severen
16 - 18°C
Type
Rood
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2011
Productomschrijving

Lente 2011 was bijzonder warm en droog waardoor het groeiseizoen vroeg begon. De wijnstokken en druiven groeiden langzamer door een ongewoon gebrek aan regen. Dit kwam de vruchtbaarheid van de druiven ten goede.

Normale temperaturen in de zomer leidde tot mooie aromatische frisheid van de wijn. Herfst was relatief warm en gebrek aan water zorgde voor goede omstandigheden voor de rijping van de druiven. 

De oogst kwam vroeg, 14 tot 29 september, en werd afgesloten met prachtige weersomstandigheden. Oogstjaar 2011 is een rijke op het gebied van tannines en aroma's. Het droge weer zorgde voor een hoge kwaliteit cabernet sauvignon, 67% van de blend. 24% merlot, 5% petit verdot en 4% cabernet franc complementeren de blend.

Oogstjaar 2011 komt in het rijtje achter de illustere top drie van 2005, 2009 en 2010. Het valt in de categorie toppers met fraaie kelderpotentie. Het raffinement van 2011 past uitstekend in het straatje van de huisstijl. 

Oogstjaar 2009 kon als jonge wijn vanaf 2017 worden gedronken, maar wordt complexer met de jaren en heeft enorme kelderpotentie. Decanteer de wijn minstens een uur en serveer op 18 graden.