Château Mouton Rothschild 2010

Château Mouton Rothschild 2010 2010

Bordeaux

Waardering: Robert Parker 98
€950,00
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
509897
Sluiting
Kurk
Land
Frankrijk
Lekker bij
Rundvlees, Varkensvlees, Stoofvlees, Pasta met tomatensaus, Wild, Lamsvlees, Tapas, BBQ, Risotto
Streek
Bordeaux - Pauiliac
Te severen
16 - 18°C
Type
Rood
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2010
Druif
Cabernet Sauvignon
Productomschrijving

'Èn primeur' ingekocht altijd bewaard in onze geklimatiseerde wijnkelders van de familie van der Valk.

Chateau Mouton Rothschild: één van de meest iconische wijn chateaus in de Bordeaux of beter gezegd, ter wereld!

In de 18de eeuw zijn de wijngaarden van Chateau Mouton Rothschild los gekoppeld van Chateau Lafite Rotschild, maar deze zijn tot aan 1973 als tweede cru geclassificeerd geweest. Na ruim 50 jaar lobbyen is de classificatie die dateerde van 1855 opengebroken om Chateau Mouton Rothschild toe te laten tot de hoogste classificatie: Premier Grand Cru Classé. Het 84 hectare tellende landgoed staat volledig in het teken van absolute kwaliteit. Alle bewerking in de wijngaarden gebeurt volledig met de hand. De winery is compleet vernieuwd en uiteindelijk lageren de wijnen in het alle beste Franse eikenhout.

Zoals Barone Philippe de Rothschild al zei: iedere wijn is een absoluut kunststuk. Dat is ook de reden dat sinds de Tweede Wereldoorlog alle jaargangen gesierd worden met een uniek label van een grootse kunstenaar.

Lisa Perrotti-Bown, The Wine Advocate:
"Deep garnet in color, the 2010 Mouton Rothschild is a little closed to begin, slowly unfurling to reveal notes of baked black cherries, crème de cassis, blackberry compote and bouquet garni with suggestions of sweaty leather, pencil lead, cedar chest and black truffles plus a hint of crushed rocks. Full-bodied, the palate is solidly constructed of super firm, ripe, grainy tannins and lively acidity, framing the densely packed black fruit, finishing on a persistent mineral note."