Het perfecte cocktail recept voor de Paasbrunch

De paashaas is terug van weggeweest en de eieren zijn dit jaar wederom uitstekend verstopt. Pasen wordt elk jaar steeds uitgebreider gevierd, van traditioneel eieren zoeken tot heerlijk met vrienden, familie en kennissen brunchen.

Maar wat is nou een feestelijke cocktail dat bij de paasbrunch past? Wij denken uiteraard meteen aan de verfrissende cocktail Mimosa. Deze spetterende cocktail is vernoemd naar de geelbloemige plant mimosa (Acacia dealbata). De cocktail komt oorspronkelijk uit Spanje en zijn in de regio's Valencia, Castellón, Alicante en Catalonië het populairst. Gek is het niet, want in deze regio's zijn de sinaasappels en cava's niet te missen.

Opzoek naar het mimosa cocktail recept? Lees dan snel verder!

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Mimosa Cocktail recept

Een mimosa cocktail wordt traditioneel gemaakt van een mousserende wijn, verse sinaasappelsap en een schuitje Cointreau. Het is een vrolijke cocktail wat erg toepasselijk is bij feestdagen zoals Moederdag, Vaderdag en Pasen. Het leuke van een mimosa cocktail is dat naast dat de smaak verrukkelijk is, het ook nog super makkelijk te maken is.

Eenvoudig Mimosa recept 
Het maken van een mimosa cocktail is super makkelijk.
Dit heb je nodig: 

Ingrediënten (1 glas mimosa cocktail)

- 60 ml Mousserende wijn 

- 60 ml Verse sinaasappelsap

- 5 ml Cointreau

- 1 Valk champagneflûte 

Hoe maak je een Mimosa cocktail (recept)

  1. Schenk 60 ml sinaasappelsap in de Valk champagneflûte. 
  2. Vul nu de sinaasappelsap aan met de gewenste mousserende wijn. 
  3. Roer de cocktail voorzichtig door. 
  4. Schenk nu de Cointreau er als laatste voorzichtig bovenop.
  5. Geniet van je zelf gemaakte Mimosa Cocktail!

Cocktail recepten

Nu je de smaak te pakken hebt, wil je natuurlijk meer cocktails proberen. Binnenkort plaatsen we nog meer heerlijke cocktailrecepten online. Houd deze pagina dus in de gaten, of schrijf je in voor de wekelijkse Valkwijn nieuwsbrief!

Mimosa cocktail