Stellenbosch Morgenster Lourens River 2016

stellenbosch morgenster

De druiven voor de Lourens River Valley worden vanaf de vroege uurtjes in de morgen geplukt tot de buitentemperatuur is opgelopen tot maximaal 24 graden. Dan worden ze aan de sorteertafel geselecteerd… De druiven voor de Lourens River Valley worden vanaf de vroege uurtjes in de morgen geplukt tot de buitentemperatuur is opgelopen tot maximaal 24 graden. Dan worden ze aan de sorteertafel geselecteerd op uiterlijk, ontsteeld en gekneusd, merlot iets lichter dan cabernet. De most gaat vervolgens van iedere druivensoort afzonderlijk voor 12 tot 20 da… Lees meer
Streek
Zuid Afrika
Druif
Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
€21,50
Op voorraad
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen

Verhaal over

De druiven voor de Lourens River Valley worden vanaf de vroege uurtjes in de morgen geplukt tot de buitentemperatuur is opgelopen tot maximaal 24 graden. Dan worden ze aan de sorteertafel geselecteerd op uiterlijk, ontsteeld en gekneusd, merlot iets lichter dan cabernet. De most gaat vervolgens van iedere druivensoort afzonderlijk voor 12 tot 20 dagen schilinweking en vergisting op fust. Een kwart van de merlot ondergaat een tweede fermentatie op houten vaten. De verschillende wijnen van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc ouderen vervolgens 15 maanden op eiken, worden geassembleerd in de respectievelijke verhouding 55, 40 en 5 procent en de uiteindelijke blend rijpt nog eens 45 dagen op hout, verlengd met 9 maanden op fles.

Daarna is de Lourens River Valley mooi van geur met aroma's van zwarte kersen, cassis, aardbeien, geroosterd brood en ceder. Ook in de mond zijn rijpe rode en zwarte vruchten te ontwaren naast marsepein en een verleidelijke vanille- en houttoets. De wijn is uitstekend in balans met zachte tanninezuren tegenover verrukkelijk fruitzoet, afgerond met een brede en aangenaam spannende lengte. Dit paradepaardje van Morgenster is op dronk - decanteren is aan te bevelen – maar drie tot vijf jaar flesrijping zal de wijn ten goede komen. Zeker in combinatie met geroosterd vlees, belegen kazen, goed gezelschap, een sigaar en/of open haard.

Wijnprofiel