The Chocolate Block Boekenhoutskloof

The Chocolate Block Boekenhoutskloof 2021

Een fijnzinnige en eigenzinnige wijn uit Zuid-Afrika. Iedere jaargang is het een andere blend van druiven, maar één ding blijft hetzelfde: de kwaliteit. De smaak is krachtig en heeft altijd een hint naar mokka en chocolade, vandaar de naam. 
€24,95
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
296236-DC
Alcohol
14,5%
Sluiting
Kurk
Land
Zuid Afrika
Lekker bij
Rundvlees, Varkensvlees, Stoofvlees, Pasta met tomatensaus, Wild, Lamsvlees, Tapas, BBQ, Risotto
Druif
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah / Shiraz, Viognier
Lagering
Houten vat
Streek
Franschhoek
Te severen
16 - 18°C
Type
Rood
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2021
Productomschrijving

The Chocolate Block is een verassende, maar zeer fijne verassing uit het mooie Franschoek, Zuid-Afrika. Qua geur een heerlijk boeket van donkere bessen, bloemen en overduidelijke witte pepers. Wat de smaak betreft wilt u dit echt niet missen, een ware explosie van verschillende lagen. Rijp fruit, kruidige specerijen zoals komijn en kruidnagel. Sterke balans met fijne zuren, mooie ronde tannines die aan chocola doen denken. De houtlagering maakt dit plaatje compleet. Een topwijn om echt van te genieten!

Waar komt de Chocolate Block vandaan?

Afkomstig uit Franschhoek in Zuid Afrika Deze hout gerijpte rode wijn wordt gemaakt op Boekenhoutskloof, één van de meest gerenommeerde wijnbedrijven uit Franschhoek, Zuid Afrika.

Deze Chocolate Block is perfect bij wild!

Deze Zuid-Afrikaanse wijn is erg geschikt voor bij wildgerechten zoals bij lamsvlees of bijvoorbeeld eendenborst. Een unieke hout gerijpte rode wijn die speciaal wordt gemaakt op Boekenhoutskloof, één van de meest gerenommeerde wijnbedrijven uit Franschhoek, Zuid Afrika.

Druivenrassen Deze heerlijke wijn is een mix van Syrah (64%), Cabernet Sauvignon (10%), Grenache Noir (14%), Cinsault (11%) en Viognier (1%). De wijn heeft 12 maanden gerijpt in Franse eiken houten vaten.

Alcoholpercentage The Chocolate Block 2019 heeft een alcoholpercentage van 14,6%.

Serveertemperatuur 16 tot 18 graden