Aalto

2 producten

Prachtdomein uit de Ribera del Duero. Aalto heeft oude wortels en leunt mee op de successen van Vega Sicilia. Sterker nog, de oprichter van Aalto heeft eerst lange tijd voor Vega Sicilia gewerkt. In 1999 werd wijnhuis Aalto opgericht.

Mariano Garcia is de oprichter van Aalto en met zijn expertise heeft hij Vega Sicilia tot op grote hoogte gebracht, totdat hij voor zichzelf begon. Aalto is zijn geesteskind en hij is geld als een van de beste wijnmakers van Spanje.

Garcia heeft ook de kneepjes van het marketingvak goed onder controle. Hij noemde zijn nieuwe wijnhuis Aalto met dubbel A, zodat hij bij alle alfabetische lijstjes hoog zou scoren. Kent u een ander wijnhuis met twee A’s vooraan in de naam?

Dankzij de politieke ervaring van een van de oenologen van Aalto hebben ze ruime contacten met de wijnboeren in de omgeving. Daardoor kunnen ze aanspraak maken op de kwaliteitsvolle druiven van deze wijnboeren.

De druiven van de Aalto komen van gemiddeld 40 tot 60 jaar oude wijnstokken. Voor de Aalto PS worden oudere wijnstokken geselecteerd: 80 tot 160 jaar oude stokken. PS staat voor Pago Seleccionado, dat betekent topselectie. Deze wijn wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke wijnjaren.