AIX Rosé

6 producten

AIX rosé is een heerlijke rosé die proeft naar rood bosfruit, kersen en aardbeien. AIX rosé bevat daarnaast verfijnde smaken van mandarijnen, frambozen en bosaardbeien wat resulteert in een absolute smaaksensatie. Drink onze AIX-rosé bij voorkeur op een temperatuur van ongeveer 8-10°C. AIX rosé kopen doet u bij Valkwijn. AIX rose-wijn bestellen doet u bij Valkwijn en ze liggen binnen enkele dagen bij u op de deurmat.

AIX-rosé wijnhuis uit de Provence, Zuid Frankrijk

AIX Rosé wordt gemaakt in de Provence in Frankrijk. Het ligt ongeveer een uur rijden ten noordoosten van de historische stad Aix-en-Provence. Dit wijngebied staat bekend om het maken van de beste rosés van Frankrijk en zelfs de hele wereld. AIX dankt zijn naam aan het beroemde 'AOP Coteaux d'Aix-en-Provence'. AIX rosé kopen doet u bij Valkwijn. U koopt AIX-rosé online per fles of per meerdere flessen.

AIX Rosé kopen en bestellen op Valkwijn.nl

AIX Rosé is een wijn die je het hele jaar door kan drinken en bestelt op Valkwijn.nl. Vaak wordt rosé gedronken in het voorjaar en in de zomer. Vandaar dat AIX Rosé het meest wordt verkocht in de maanden maart tot en met september. Wanneer het zonnetje schijnt, smaakt AIX roséwijn extra goed. Op Valkwijn.nl koop je AIX Rosé in flessen van 0.75l, maar ook in 1,5l Magnum, 3l Jeroboam, 6l Methusalem en 15l Nebukadnezar.

 

Ontstaan AIX Rosé

AIX Rosé wordt gemaakt in de Provence, in Frankrijk. De wijngaard en het wijnhuis liggen op ongeveer een uur rijden ten noordoosten van de historische stad Aix-en-Provence. Dit wijngebied staat bekend om het maken van de beste rosés van Frankrijk. Misschien wel de hele wereld. AIX rosé wijn dankt zijn naam aan het beroemde AOP Coteaux d’Aix-en-Provence. 

Smaak AIX Rosé

Deze heerlijke rosé uit de Provence smaakt naar rood bosfruit, kersen en aardbeien. Daarnaast proef je in de AIX rosé mandarijnen, frambozen, bosaardbeien, watermeloen en bloemen. AIX Rosé drink je het beste op een temperatuur van 8-10 graden Celsius. Het is een geurige en goed uitgebalanceerde rosé en heeft een zalmroze kleur.

Eten bij rosé

AIX rosé drink je bij de borrel in het zonnetje, maar ook tijdens een diner in het park. Lichte en frisse salades met kip en lichte kruiden passen goed bij AIX rosé, net zoals gegrilde tonijn, sushi of sashimi. Rosé wordt ook veel gedronken bij varkensvlees, Mexicaanse gerechten, Aziatische gerechten, gegrilde vis, knoflook en olijven. Houd je van desserts? Dan raden we aardbeien, kersen of ijs aan als toetje.

Acties en deals
Valkwijn.nl heeft regelmatig acties en korting op wijn. Bekijk onze deals in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang iedere week korting op de lekkerste wijnen.