Barista

2 producten

Barista wijn is een wijn gemaakt door wijnmaker en tevens Barista, Bertus Fourie. Deze geniale wijnmaker komt uit Malmesbury. Het mooie Malmesbury ligt in het hart van Swartland in Zuid-Afrika. De 2 bekendste druiven in Zuid-Afrika zijn de rode wijndruif Pinotage en de witte wijndruif Chenin Blanc.

De Pinotage-druif is een wijndruif, die een kruising is van pinot noir en de bekende Franse cinsault. De originele naam van Pinotage is Hermitage. In 1925 is door Abraham Perold een kruising gemaakt tussen Pinot Noir en de Cinslault-druif. Hij ontdekte dat de kruising Pinotage geweldige wijnen oplevert. Hij kwam er wel snel achter dat de wijndruif Pinotage lastig te verbouwen is.

Bertus Fourie had na de ontdekking door Abraham Perold wel een idee om van de Pinotage druif een nog groter succes te maken. Door de Piontage wijndruif te combineren met zijn eigen Barista-stijl creëerde Bertus een heerlijk unieke nieuwe wijn. Al snel had hij nog een briljant idee en kwam de Barista-Chardonnay op alle toon-aangevende markten voor een scherpe prijs. Deze wijnmaker had dus in een korte periode snel 2 succesvolle wijnen gecreëerd.